17. aug
GLAD: Her er Östlund foran fansen og feirer etter 5-1-seieren mot Genéve i august.
FOTO: Trond Lillebo
 
Östlund ønsket seg til Norge eller Danmark
Oskar Östlund forklarer hvorfor han gikk fra østerrikske EHC Bregenzerwald til Storhamar i sommer.

Publisert: 23.sep.2015 17:09
Oppdatert: 23.sep.2015 21:13

Oskar Östlund har stått som en levende vegg siden han ankom Hamar vest-klubben i august.

Han kom med et ubeskrevet blad, og skepsisen rundt nivået han hadde stått på var stor. Nivå to i Østerrike gir ikke hockeyelskere vann i munnen.

Han har stått fire offisielle kamper for Storhamar, og han har virkelig levert varene.

Slik har det gått med Östlund i buret: 2-1-seier mot Sparta Praha, 5-1-seier mot Genéve-Servette, 10-1-seier mot Lillehammer og 3-1 mot Red Bull Salzburg tirsdag kveld.

Dette sa Pål Johnsen om Östlund etter kampen i går: «Dette er den største keeperprestasjonen jeg har sett. Oskar redder oss flere ganger, og det var helt vilt å se på ham».

- Det føltes veldig bra å spille i går. Jeg fikk god hjelp av alle spillerne, og det var en god seier for oss, sier han om gårsdagens praktkamp i Salzburg.

Ville til Norge

Östlund, som sto to sesonger i østerrikske EHC Bregenzerwald, ga i sommer beskjed til agenten sin om at han ville komme seg til en bedre liga. Valget falt på Norge.

- Jeg hadde nesten ingen anelse om hva jeg kom til. Jeg hadde hørt om Stavanger, Vålerenga og Storhamar, men utenom det visste jeg lite om ligaen, sier han, og legger til:

- Jeg følte at jeg måtte ta et steg videre i hockeykarrièren min, og derfor ga jeg agenten min beskjed om å sjekke ut med lag i Norge og Danmark. Storhamar har vært et kjempegodt valg for meg, sier Östlund.

- hørte bare gode ting om Oskar

Leder i eliteutvalget Sjur Rakstad-Larsen er strålende fornøyd med den sindige svensken.

- Oskar har vært veldig god siden han kom, sier Rakstad-Larsen, som fikk gode skussmål fra agenter da klubben hentet Östlund.

- Vi hørte bare gode ting om Oskar. Han ble anbefalt av agenter vi stoler på, og det er veldig viktig å ha gode, flinke agenter når man henter spillere. Vi føler vi har truffet med alle spillerne vi har hentet, sier Rakstad-Larsen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke