24. okt
TØFFERE TIDER: Storhamar-trener Arne Senstad er tydelig på at prestasjonene må opp flere hakk, skal de kunne plukke poeng resten av sesongen. Framover er nemlig motstanden vesentlig sterkere enn den var mot Bækkelaget i går. Her gis det instrukser til Be
 
-Svinger for mye
…men Edin og Sundmoen tok ansvarBækkelaget - Storhamar 27 - 34 Storhamars håndballjenter mistet aldri grepet rundt seieren mot bunnlaget Bækkelaget, men fikk aldri spillet til å sitte som det skulle.

Publisert: 26.jan.2009 05:27
Oppdatert: -
OSLO: Bækkelaget klarte aldri å true poengfangsten, men selve spillet Storhamar-jentene leverte, var av varierende kvalitet.

- Vi vinner med sju mål, men det er mange som føler vi har mer å gå på. Vi klarer ikke å få fram det siste som bor i oss. Til tider er det mye bra, men vi slipper oss ned altfor mange hakk. Det er altfor store svinginger prestasjonene, sier trener Arne Senstad.

- Mye gikk treigt
Sjumålsscorer Kamilla Sundmoen klarte ikke helt å slippe jubelen løs, selv med full pott med i bagasjen hjem til Hamar.

- Det gikk ikke helt som forventet. Planen var at vi skulle slå til skikkelig i dag, men vi sliter med å få opp tempoet. Forsvaret er ikke som det skal, vi gir bort for mye rom, setter altfor få taklinger og er for dårlige til å flytte beina. Det blir altfor stillestående. Det var mye som gikk treigt i dag, sier Sundmoen
- Vi har ikke fart nok i beina, noe som er pussig, med tanke på hvor mye løpetrening vi har hatt, legger hun til.

Spesiell situasjon
Bækkelaget tok ledelsen både 1-0 og 2-1 i Ekeberghallen, men etter at Maja Jakobsen satte inn to kjappe på stillingen 2-2, ga Storhamar aldri slipp på ledelsen. Trener Arne Senstad var ikke fornøyd med prestasjonene på banen, men tar det likevel med fatning.

- Vi er i en helt annen situasjon enn for en måned siden. De som er ute (Izabela Duda, skadet, og Heidi Tjugum, lagt opp, journ.anm.) har vært så dominerende og bundet opp så mye av spillet. Nå er det mange urutinerte spillere som må ta ansvar, og da må vi akseptere at alt ikke går på skinner hele tiden

Positivt kontringsspill
Anja Edin scoret i likhet med Sundmoen også sju mål, og ble kåret til banens beste spiller av en jury i Ekeberghallen. Hun gledet seg over bestemannsprisen, seieren og at Storhamar begynner å få sving på kjappe angrep igangsatt av målvaktene.

- Første fase av angrepsspillet sitter veldig bra. Tidligere har vi hatt en tendens til å somle i ankomsten, men i det siste har vi trent på å få satt i gang angrepene hurtig og i dag var keeperne flinke. Det sitter mer og mer og det er godt å få igjen for løpene, sier Edin, som ble satt ut av kampen med frimerke i andre omgang.
- Det er alltid kjedelig å få frimerke på seg, men det er bra for de andre, som får mer spillerom.
- Vi må bli tøffere i avslutningene våre. Det er bra at vi kommer til mange sjanser, men vi kødda litt for mye i forsvar.

Tøffere motstand
Storhamars trener ser med spenning fram mot resten av sesongen, og sier klart ifra om at det er nå spillerne må brette opp armene.

- Nå har vi har møtt de to desidert dårligste lagene, og vi kom fra det med poeng, selv om vi ikke har levert bra spill hele veien. Herfra og ut møter vi en helt annen klasse, og da må vi høyne prestasjonene.
- Nå har flere spillere mulighet til å stå fram. Vi må regne med å gå på noen smeller, men vi tåler ikke at intensiteten ikke er der.
- Det er nå vi må vise at vi vil noe, slik vi ville mot Tertnes. Det blir en spennende vår, slår Senstad fast.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke