24. okt
NY TRIUMF: Christian Berge har trent Elverum til en ny tittel.
Foto: Terje Midttun
 
10 Medina-mål sikret sluttspilltittelen
Nacor Medina mistet helt besinnelsen i den første sluttspillfinalen mot Bækkelaget, men i den andre finalekampen onsdag slo han voldsomt tilbake og scoret hele 10 mål i 29-29-kampen som sikret sluttspillseieren.

Publisert: 21.mai.2014 21:13
Oppdatert: 21.mai.2014 22:48

Elverum vant 30-23 på bortebane i Oslo, og sammenlagtseieren var aldri truet. Medina ble kampens toppscorer med 10 scoringer.

Bækkelaget var i ettmålsledelse i Terningen Arena så sent som fire minutter før full tid, men det endte altså uavgjort til slutt.

Flat

Medina var lei seg og beklaget til slutt opptrinnet i den første finalekampen.

– Jeg legger meg helt flat for det jeg har gjort. Både i situasjonen på banen og på tribunen reagerer jeg på en måte som ikke skal skje på eller utenfor en håndballbane. Jeg beklager til den nevnte tilskuer, til Bækkelaget, mine lagkamerater og støtteapparat og ikke minst våre fantastiske supportere for oppførselen min, sa Elverum-spilleren i en pressemelding.

Blid

Onsdag var han bare blid etter at sluttspillseieren og gullmedaljen var i boks.

– Jeg har kjent på mye støtte fra folket i Elverum den siste uken. Jeg visste at jeg hadde litt å bevise og leve opp til og at jeg er her for å spille håndball. Jeg bestemte meg på forhånd for å score, og det gjorde jeg, sa Medina til TV 2.

Elverum- og landslagstrener Christian Berge var i likhet med Medina kledd i gulldrakt under intervjuet med TV 2.

– Det var viktig å vinne. Vi ville absolutt ha denne plassen i EHF-cupen, sa landslagstrener Berge, som også fortsatt er trener for Elverum.

– Potensialet i gutten er stort. Han har et sjelden håndballtalent, og i dette lunet er han god, sa Berge om toppscorer Medina.

I fjor ble Elverum seriemester for første gang. I år ble det seriesølv bak Haslum etter tap i gullduellen i siste serierunde. Elverum lyktes heller ikke i cupen, men i sluttspillet ble det full klaff. (©NTB)

 
Fakta

Sluttspillfinale håndball menn onsdag, 2. kamp:

Elverum – Bækkelaget 29-29 (16-12), sammenlagt 59-52

Toppscorer Elverum: Nacor Medina 10.

Bækkelaget: Anders Braskerud 7.

Utvisninger: Elverum 3 x 2 min., Bækkelaget ingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke