7. des
Klare mål: Kristin Linløkken Høybakken (t.v.) og Maria Aarstad sammen med høgskolens kontaktperson overfor Olympiatoppen, Axel Stefansson.
 
12 økter i uka skal gi landslagsplass
Landslaget vinker i det fjerne hvis Storhamar-spillerne Kristin Linløkken Høybakken og Maria Aarstad får det som de vil.

Publisert: 14.okt.2014 04.00
Oppdatert: 15.okt.2014 12.15

Begge er førsteårselever ved idrettslinjen ved Høgskolen i Hedmark. De er to av ti elever som kommer under eliteidrettsbegrepet og begge synes det er positivt at høgskolen formaliserer samarbeidet med Olympiatoppen.

Friere på alle måter

- At dette samarbeidet formaliseres, betyr at vi står friere til å løse skoleoppgavene våre. Er vi ute på midtukekamper langt av sted, står vi friere til å bytte bort undervisningstimer. Hvis vi er ute på reise i eksamenstid eller ved oppgaveinnlevering, kan vi gjøre dette ved andre institusjoner. Fleksibiliteten vi får, gjør det lettere å kombinere idrett og utdanning. I tillegg får vi også muligheter til å trene mer. På det meste, slik det er lagt opp til nå, kan vi gjennomføre opptil fire treningsøkter per dag, alt i alt. Vi har muligheten til å være i trening 12 ganger ukentlig. Klart dette er fint for dem som ønsker å satse på idretten sin ved siden av utdannelsen, sier Kristin Linløkken Høybakken.

Går løpet ut

Både hun og klubbvenninnen Maria Aarstad har fulgt hverandre på yngres landslag opp igjennom. Akkurat nå står de mellom to stoler - aldersbestemt lag og rekruttlandslaget, men begge er fast bestemt på å slå seg inn på A-landslaget når den tiden kommer.

- Når vi har vært med hele vegen til nå, har vi egentlig ikke noe valg. Vi vil krone verket vårt med spill for Norge A, men vi er også klar over at det er noen trappetrinn som skal passeres før vi kommer så langt, sier Maria Aarstad.

Om de fortsetter skolegangen i Elverum eller et annet sted, vet de ikke nå, men ettersom Olympiatoppen har lignende samarbeid som ble inngått på Elverum i går, 19 andre steder i landet, bør det ikke by på problemer å bytte beite. De er uansett under Olympiatoppens vinger. Og det er viktig med tanke på framtidig landslagssatsing.

- For oss er idrettssatsing minst like viktig som skolen, sier de to. Også når det gjelder organisering av skole- og idrettsdag, gir Olympiatoppen viktige tips. Ett av dem er at elevene/utøverne bor i nærheten av treningsstedet. Det sparer tid, og tid er en dyrebar ressurs for idrettssatsende ungdommer.

- Vi har ingen fritidsproblemer, sier Kristin Høybakken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke