13. des
ØKONOMIPROBLEMER: Styret i Storhamar Håndball har sendt et brev til sine leverandører, hvor de ber om å få femti prosent av gammel gjeld ettergitt. Her er Arne Senstad, Bent Svele og Reidar Møistad i gang med å gi taktiske instrukser.
 
Ber om å få halve gjelden ettergitt
Storhamar Håndball har økonomiske problemer. Nå har de sendt en forespørsel til kreditorene, hvor de ber om å få ettergitt femti prosent av gammel gjeld.

Publisert: 30.jul.2009 05.04
Oppdatert: -

HAMAR: I et brev til sine leverandører, som også er sendt til Hamar kommune, forklarer Storhamar Håndball at den økonomiske situasjonen i klubben er dyster.
Negativ egenkapital
Brevet er signert styreleder Jan Åge Haug og daglig leder Trine Larsen.

- Den sportslige suksessen har kommet raskere enn planlagt, og medfører derfor høyere kostnader enn forventet, noe som har ført til at Storhamar Håndball har opparbeidet en negativ egenkapital. Videre drift og utvikling av Storhamar Håndball krever en annen finansiering, og vi har presentert et finansieringsbehov for Sparebanken 1 Hedmark, kan man lese i brevet.

Krav fra Sparebanken
I behandlingen av søknaden, har banken satt ned noen krav til Storhamar. Ett av dem er at gammel gjeld må reduseres.

- Styret i Storhamar Håndball ser at framtidige budsjettresultater alene ikke vil løse vårt finansieringsbehov. Styret finner det derfor nødvendig å forespørre våre kreditorer om en gjeldssanering, som medfører at gammel gjeld reduseres med femti prosent, og at partene blir enige om en nedbetalingsplan for den resterende gjelden, skriver styret videre.

Svar innen 10. august
Storhamar presenterer en mulig nedbetalingsplan som løper over seks til ni måneder, og har som mål at all ny gjeld betales på forfall.

- Styrets mål er å rette opp den vanskelige økonomiske situasjonen på en slik måte at våre samarbeidspartnere og leverandører fortsatt vil ha et positivt forhold til Storhamar Håndball, skriver styret ved Jan Åge Haug og Trine Larsen.
Klubben har bedt om en tilbakemelding på forespørselen innen 10. august.
Verken Jan Åge Haug eller Trine Larsen responderte på HA-sportens henvendelser i går.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke