9. des
SMILER: I godt over 40 grader spiller Betina Riegelhuth beachhåndball for Norge i Tyrkia. FOTO: Trond Lillebo
 
Betina koser seg som «keeper» i beach-håndball
Med ett tap og en seier er Norge greit i gang med beach-håndball-VM i tyrkiske Antalya. Storhamars Betina Riegehlhuth har åpnet godt som «keeper».

Publisert: 24.jun.2010 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Til dere håndballentusiaster som nå setter kaffen i vrangstrupen, fordi dere fikk inntrykk av at en av Storhamars fremste skyttere skal begynne å stå i mål, kan vi berolige dere om at det ikke er realistisk.
Betina Riegelhuth er nemlig med i Norges VM-tropp i beachhåndball, som for tiden går i tyrkiske Antalya. I beachhåndball har det seg slik at gode skyttere brukes som keepere offensivt. Fire spillere er på banen til enhver tid, og i angrep bytter man ut keeperen og setter innpå en spiller med vest.
Og det er her Storhamar-spilleren kommer inn.

Slo Tyrkia

Som det går fram her er beach-håndball ganske annerledes enn vanlig håndball. Kampene spilles over to omganger på 10 minutter, og det spilles om to kamppoeng.
Mot Tyrkia ble det 2-0-seier til de norske jentene, og Betina gjorde fire målpoeng. Dersom den offensive keeperen scorer får laget to poeng. Det samme antallet oppnås dersom man scorer på en flyver eller en piruett. Vanlige mål gir kun ett, og derfor uvanlig i denne sporten.
- Jeg storkoser meg her. Deilig med et lite avbrekk fra vanlig håndball. Å spille beach er veldig artig, sier Rigelhuth til HA-sporten.

Ti poeng mot Brasil

Mot Brasil tapte Norge på shootout (straffekonkurranse) etter at de vant hver sin omgang. I kampen gjorde Betina 10 poeng, men det holdt ikke til seier.
Norge tok sølv i EM i fjor, og vant prøveturneringen før dette mesterskapet. Noen konkret målsetting har landslaget derimot ikke:
- Nei, det har vi ikke diskutert. Men vi har selvfølgelig en ambisjon om å gå videre til mellomspillet og så får vi se, forteller Betina, som ennå ikke har skrevet under for Storhamar, men som sannsynligvis gjør det når hun kommer tilbake fra Tyrkia.
I dag spiller Norge mot Kina og Spania. I morgen er det Ungarn.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke