24. okt
BEACHHÅNDBALL: Betina Riegelhuth satser alt på å bli en av de norske spillerne som får spille EM i beachhåndball.
 
Betina Riegelhuth toppscorer
Betina Riegelhuth ble toppscorer for Norge med 12 mål i den siste av treningskampene mot Italia i beachhåndball. Nå håper hun på EM-plass.

Publisert: 10.jun.2009 05:02
Oppdatert: -
HAMAR: - Beachhåndball er veldig, veldig gøy, og jeg krysser fingrene for at jeg blir tatt ut på EM-laget, sier Betina Riegelhuth til HA-sporten.

Betina er en av fire Storhamar-jenter som har vært i Italia og spilt treningskamper foran beach-EM i Larvik 23.- 28. juni.

To-poengsspiller
Betina, Anja Edin, Kamilla Sundmoen og Stine Lidén var Storhamars representanter da de norske jentene spilte fem kamper mot Italia. Det ble tre seirer og to tap. I den siste kampen viste Betina sin kvalitet som skytter og noterte seg for 12 målpoeng i et kamp som Norge vant 2-0 etter settsifrene 14-10 og 14-8.

Landslagstrener Eskil Berg Andreassen vurderer Betina som skytter, en såkalt topoengsspiller, som bytter med målvakten i angrep. Det vil si at ett mål scoret av en målvakt gir to poeng i beachhåndball. Dette en rolle også Linn Jørum Sulland har for Norge.

Kamilla ute
Troppen som reiste til Italia, besto av 16 spillere, men den skal skrelles ned til en tropp på ti etter ei turnering i Ungarn som Norge reiser til i dag.

Nå er man allerede nede på 15 spillere etter som Storhamars Kamilla Sundmoen har sagt nei til videre deltakelse.
Etter det HA-sporten erfarer, fikk hun ingen signaler på om hun hadde sjanser til å bli med i EM-troppen, og valgte derfor å prioritere oppkjøring med Storhamar og en Syden-ferie som allerede var bestilt, i stedet for turen til Ungarn.

Ikke sikker
- Men jeg håper virkelig vi andre tre fra Storhamar blir med i EM-troppen, sier Betina.

- Hvordan ser du på egne muligheter?
- Jeg føler meg absolutt ikke sikker. Det er mange andre gode spillere, men jeg må bare vise meg fram i Ungarn, for jeg har veldig lyst til å spille EM, sier Betina Riegelhuth til HA-sporten.
Både hun og Stine Lidén er debutanter på årets beachlandslag, mens Anja Edin representerer rutinen med 43 landskamper før denne sesongen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke