buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NYE EVEN­TYR: Rann­veig Hau­gen har vært en snar­tur inn­om Ha­mar før hun rei­ser til Tysk­land og gle­der seg til å spil­le Cham­pi­ons Lea­gue med sin nye klubb, HC Leip­zig.Foto: Mat­tis Røh­ne
 
Blir nøkkelspiller i Champions League
HC Leipzig-trener Heine Jensen har signert Rannveig Haugen (26) for å stabilisere det tyske lagets forsvar. Hamar-jenta kan derfor bli en nøkkelspiller for Leipzig som er klar for Champions League i håndball.

Publisert: 16.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Hamars nybakte verdensmester i beachhåndball er en snartur innom hjembyen før hun flyr av gårde til ny håndballjobb i tyske HC Leipzig.
Rannveig brukte påsken til å bestemme seg for om hun skulle fortsette i danske Esbjerg eller reise til et nytt land. Eller returnere til Storhamar.
- Jeg fikk muligheten til å komme til Leipzig og se laget i en kamp, og det var veldig positivt på alle måter, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.
Store forventninger
Leipzig-trener Heine Jensen har sett Rannveig i både Storhamar og Esbjerg, og han har store forventninger til Hamar-jenta.
- Jeg har først og fremst hentet Rannveig til klubben for å stabilisere forsvaret vårt, sier den danske treneren.
- Jeg håper også å utvikle henne som toveisspiller. Jeg har lyst på det.
- Rannveig tar et stort skritt med denne overgangen. Hun møter et nytt språk, og det er et stort forventningspress på håndballaget i Leipzig. Vi har et snitt på 2.500 tilskuere på seriekampene våre, i Champions League er det mellom 3.000- og 4.000 i hallen og i seriefinalen mot Leverkusen hadde vi 6.000 tilskuere. Det er et stort steg å ta også rent menneskelig. Derfor har vi satset på Rannveig, sier Jensen.
At det kan koke i hallen, fikk Storhamar oppleve i EHF-cupen for snart to år siden.
Stort med Champions League
HC Leipzig er store i tysk håndball, og som tysk mester, er de igjen klare for Champions League.
- Det er et veldig høyt nivå i Champions League, fastslår Heine Jensen. - Vi møter klubber som har bedre spillere enn mange landslag.
I fjor tapte jentene hans blant annet for Larvik i denne internasjonale turneringen.
- Kjempegøy
At jeg skal få spille Champions League, er kjempegøy. Det er kanskje den eneste gangen i livet, sier Rannveig.
I gruppespillet møter hun og HC Leipzig østerrikske Hypo Niederösterreich, spanske Itxako Reyno De Navarra - og et lag til som blir klart senere.
At Heine Jensen også vil satse på Rannveig som angrepsspiller, setter hun stor pris på etter nærmest å ha vært ren forsvarsspiller i fire år.
- Først ble det to år i Storhamar med bare forsvarsspill, så to i Esbjerg. Men jeg fikk være med mer framover i Esbjerg. Har trent mer på det, og skuddet er bedre enn på lenge. Ikke kjenner jeg noe mer til skulderskaden heller. Det beste er å få spille begge veier, men det vil nok ta litt tid å komme ordentlig inn i det igjen, sier Rannveig, som var en fryktet skytter før hun pådro seg en skulderskade.
To norske jenter i Leipzig
I Leipzig blir hun lagvenninne med to andre norske jenter; Mette Ommundsen, som er samboer med trener Jensen, og Renate Urne. Urne ble mye brukt i forsvar, men er nå gravid, og det er blant annet hennes rolle i laget Rannveig vil gå inn i.
- Vi begynner å trene torsdag, men jeg reiser ned noen dager før for å få ordnet en del praktiske ting. Jeg har allerede fått et godt inntrykk av byen, når jeg kommer nedover, har Renate lovet å vise meg rundt i Leipzig, forteller Rannveig, som også skal begynne på språkkurs. Det vil si: HC Leipzig har engasjert en lærer som skal kjøre et intensivkurs med Hamar-jenta det første halvåret.
- Håper å jobbe
- Det er viktig å lære seg språket, for på trening og i kamp går alt på tysk. Dessuten håper jeg på å få brukt utdannelsen min i en deltidsjobb etter hvert, sier Haugen som har bachelorgrad i organisasjon og ledelse.
Gleder seg
Da Rannveig reiste til Esbjerg for to år siden, grudde hun seg i starten for å komme til et nytt miljø uten noen kjente.
- Jeg var litt småkvalm da jeg dro nedover til Danmark. Men nå gleder jeg meg. Det har vært så gøy å spille i Danmark og lære andre kulturer, og nå kommer jeg til å oppleve noe nytt i Tyskland.
- Hva blir det etter dette?
- Det vet jeg virkelig ikke. En vet aldri hva som skjer, men jeg har lyst til å spille håndball i flere år hvis kroppen tåler det. Kanskje det hadde vært fint å avslutte karrieren i Spania for å lære seg spansk? filosoferer Hamar-jenta.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat