24. okt
Stolt: Stine Lidén er glad over å få være årets lagkaptein for Storhamar, selv om hun selv kaller det et vikariat for gravide Kamilla Sundmoen.Foto: Kai Kristiansen
 
Burvokter og helt sjef
Stine Lidén (26) har alltid vært ei håndballklok dame. Nå er hun nyvalgt kaptein på Storhamar. Selv håper hun det kan gjøre henne til en enda bedre målvakt.

Publisert: 23.aug.2014 04:00
Oppdatert: 27.aug.2014 09:06

- Det er stort for meg å være kaptein på dette laget, sier målvakten og kikker rundt på lagvenninnene sine.

Laget har ennå ikke hatt noen diskusjon om sesongen målsetting, men den høyreiste målvakten er likevel sikker:

- Vi er av de beste lagene i Norge, smiler Stine Lidén.

Ekstra skjerpet

Målvakten har alltid stått bak forsvaret sitt og både rost og bjeffet til lagvenninnene. Det skal hun fortsette med.

- Det er bare slik jeg er som håndballspiller, smiler den verbale 26-åringen, som faktisk er i ferd med å kalle seg selv både hedmarking og hamarsing.

- Jeg har vært her i seks sesonger allerede, jobber på Ener ungdomsskole, har funnet meg en kjæreste fra Hamar og kjøpt leilighet sammen med ham. Selv om mamma neppe liker å lese dette, er jeg nok snart en etablert hamarsing, ler kapteinen.

Denne sesongen skal Stine konkurrerer med nye Maria Jektvik Årstad om målvaktsjobben.

- Perfekt å få en ung, sulten og talentfull kollega mellom stengene. Det gjør også meg bedre, sier Stine som stort sett satt på benken de tre første sesongene som Storhamar-målvakt.

Klubb før landslag

- Å være reserve for Heidi Tjugum var en helt grei skole for meg, innrømmer Lidén som har vært i nærheten av landslagsplass, men heller ikke mer.

- Som de fleste andre har jeg fått med meg at Katrine Lunde (34) er gravid og ikke aktuell for landslaget. Likevel konsentrerer jeg meg kun om å prestere for Storhamar. Om det er godt nok får jeg se framover, slår Stine fast.

Limma visekaptein

For Alfred Örn Finnsson sto kapteinsvalget i realiteten mellom to spillere: Stine og Linn-Marie «Limma» Birkeland.

- Jeg valgte Stine og håper det er med på å gi målvakten et ytterligere løft. Det vil gjøre laget enda litt bedre, sier Alfred.

Både Stine og Alfred er enig i at fjorårets oppvisning i nettopp Vestfjorden cup var noe av årsaken til at laget ble hausset opp før seriestart.

- Turneringen i år er enda bedre enn i fjor, og vi får virkelig testet oss, sier Alfred Örn Finnsson.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke