24. okt
KLAR FOR CUP: GHjengen som gjorde de siste forberedelsene til Storhamar-cupen i håndball i pinsen. Foran fra v.: Anne Marit Lehne, Venke Hustad, Anne Morseth, Anne Westvold, Hilde Huse, Hege Skinnehaugen. Bak fra v: Trond Elveos, Gaute Sklinnehaugen, Fro
 
Den største håndballfesten
- Dette er verdens største og mest kompakte håndballturnering under samme tak, fastslår turneringsleder Ivar Kampenhøy foran Storhamars store håndballturnering i Vikingskipet i pinsen.

Publisert: 28.mai.2009 05:05
Oppdatert: -
HAMAR: Fra fredag ettermiddag til søndag kveld skal det spilles 700 håndballkamper på ti baner i Vikingskipet, og dette er H2O Storhamar Cup er turneringen for de høye tall.

Om lag 3.100 jenter og gutter i alderen ni til 16 år fordelt på 240 lag inntar Vikingskipet disse dagene, og Ivar Kampenhøy regner med at spillerne har med seg rundt 6.000 foreldre/foresatte.

15. gang i Vikingskipet
Storhamar har i en årrekke arrangert pinseturnering i håndball, men ifølge Ivar Kampenhøy er det 15. året den spilles i Vikingskipet.

Og han er klinkende klar på at denne håndballturneringen hadde vært umulig uten en stor dugnadsinnsats fra foreldrene i Storhamar yngres.
- Også A-lagsspillerne våre er med på dugnaden, og det er faktisk også en god del foreldre som ikke har med unger som spiller håndball lenger, som stiller opp. Det er en fantastisk oppslutning, og uten den hadde det vært umulig å arrangere ei slik turnering, sier turneringslederen som har med seg 435 personer i dugnadskorpset.

2,9 millioner kroner
For Storhamar Håndball er denne turneringen en kjærkommen inntektskilde. Ivar Kampenhøy regner med at de kommer til å omsette for 2,9 millioner kroner.

- Og da sitter dere igjen med?
- Det er store utgifter forbundet med en slik turnering. Overskuddet er et viktig bidrag til Storhamar Håndball, og vi håper på å sitte igjen med en halv million takket være dugnadsinnsatsen. Skulle vi ha betalt for det friville arbeidet som legges ned, hadde vi nok ikke tjent noen ting. Det er en flott dugnadsinnsats av foreldregruppa i Storhamar, understreker Ivar Kampenhøy.

Store tall
Det kryr av flere store tall i H2O Storhamar Cup:

* 70 dommere skal i aksjon.
* 2.100 spillere og ledere skal skaffes overnatting på ti skoler i Hamar.
´Det skal serveres 8.500 måltider.
´Kampene spilles fredag fra 18.00 til 22.00, lørdag fra 08.00 til 21.00, søndag fra 08.00 til 20.15.
* Storhamar har et eget utvalg på 19 personer som jobber med turneringen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke