23. okt
Martine Hovden (t.v.) og Linn-Marie Birkeland er aktuelle erstattere i Kamilla Sundmoen-rollen i tillegg til Tonje Enkerud.
 
Disse kan erstatte Sundmoen
Med Kamilla Sundmoen ute med skade, er tre ungjenter aktuelle som erstattere i Storhamars playmakerrolle mot Byåsen.

Publisert: 19.feb.2014 08:06
Oppdatert: 01.apr.2014 15:56

 

I kveld er det ny såkalt sølvkamp i håndballens eliteserie når Byåsen kommer til Prestrudhallen.

Kamilla Sundmoen pådro seg et brudd i hånden på landslagssamling og er ute av spill i fire til seks uker. Sist hun var skadet, brukte Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson vekselvis Martine Hovden (22), Tonje Enkerud (19) og Linn-Marie Birkeland (23) i rollen. Slik kan det bli nå også.

Martine Hovden

- Hvis jeg får rollen, må jeg gjøre det jeg er god på, sier Martine.

Når HA-sporten spør hva det er, tar Linn-Marie Birkeland ordet:

- Hun er kjempegod på å komme i fart, og har et bra skudd, fastslår «Limma».

Martine Hovden kom til Storhamar fra Fredrikstad foran denne sesongen, og hun har merket at det har vært en stor overgang.

- Jeg hadde nok sett for meg å sitte mer på benken i starten, men ble jo kastet i det med en gang. Jeg synes det går bra på trening, men sliter med å ta det ut i kamp. Det kommer nok etter hvert, og jeg føler meg tryggere nå, sier hun.

Tonje Enkerud og Linn-Marie Birkeland har også bekledd rollen som midtback. Selv om «Limma» i de siste kampene har blomstret på venstrekanten, er hun et alternativ i midten for å løse opp hvis Storhamar begynner å trøble. En slik rolle fikk hun da det stokket seg i seriekampen mot Oppsal.

Storhamar lå under med 2-10 da Linn-Marie Birkeland kom inn i playmakerrollen. Hun banket inn seks mål, løste forsvarsoppgavene på en strålende måte da Storhamar snudde kampen.

- Trives å være involvert

- Tidligere var jeg bakspiller, og jeg spilte også mye i den rollen forrige sesong. Men siden jeg ikke er så veldig høy, er det blitt vingspill etter hvert. Jeg trives med å være involvert, og jeg trives med å ha mer ansvar og spiller gjerne i midten, sier Linn-Marie Birkeland.

- Blir det seriesølv, forresten?

- Det er langt fram til det. Vi har spilt veldig varierende. Vi kan slå de beste, men også tape for de dårligste i serien, så nå tar vi en kamp om gangen og har fokus på oss selv, sier Limma.

Foran kveldens kamp ligger Tertnes på sølvplassen med 21 poeng. Storhamar har også 21, mens Byåsen har 20 poeng.

Maja Jakobsen fikk seg en smell i nakken mot Tertnes og hoppet av landslagssamlingen, men var i trening igjen mandag. Da valgte trener Finnsson å hvile tre av de andre landslagsaktuelle: Betina Riegelhuth, Stine Lidén og Tonje Enkerud, som alle er klare til kveldens viktige

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke