23. okt
 
En alle tiders mellomsesong
Storhamar Håndball har allerede levert en sesong jentene kan være stolte av. Nå er Kamilla Sundmoen & co. også klare for sluttspillet, og bare en seier mot Våg skiller laget fra å spille lørdagens sluttspillfinale.

Publisert: 30.apr.2009 05:29
Oppdatert: -
SPORTSKOMMENTAR
HAMAR: Når jeg skriver bare en kamp fra finalen, så er det ingen form for undervurdering av Våg. La meg heller si kun én kamp fra finalen.

For i likhet med Storhamar, syntes også Våg-jentene at de fikk en drømmemotstander i morgendagens semifinale.
Og slik er det så lenge de to andre semifinalelagene, Larvik og Byåsen, har pleid å møte hverandre i selve finalen.

Favoritt mot Våg
Larvik er favoritt mot Byåsen, og på bakgrunn av tidligere møter mellom Storhamar og Våg, er Hamar-jentene en smule favoritt i sin kamp.

Storhamar tok Våg med 28-22 hjemme og 28-24 borte.
I fjor vant Storhamar 20-15 i Kristiansand og 34-24 i Hamar.
Det er med andre ord fordel Storhamar før det viktige møtet.
Trener Arne Senstad gikk tidlig ut og fortalte at dette kunne bli en mellomsesong for Storhamar etter den eventyrlige bronsen i jomfrusesongen i eliteserien.
Flere nye spillere skulle matches inn i laget, og Senstad hadde en gjeng med offensive fibre; jenter som måtte få tid til å sette et skikkelig forsvar.

Uten Tjugum og Duda
Storhamar-treneren hadde naturligvis ikke regnet med at Heidi Tjugum bare skulle spille de sju første seriekampene og at Izabela Duda måtte ut med korsbåndskade etter ni kamper i eliteserien.

Nå fikk Storhamar hentet inn en meget god keepercover i Lene Jøranli, men er scoringsmaskin som Izabela Duda lar seg ikke erstatte i sesongen.
I stedet la Storhamar om på spillet, og flere av spillerne har vært flinke til å ta ansvar.
Jeg kan nevne flere av jentene, men kommer ikke uten om Kamilla Sundmoen, som i flere halvdårlige matcher har vært veldig flink til å ta tak i mulighetene og gå i bresjen for Storhamar med sin herlige fightervilje.
Den kom veldig godt til nytte i den første kvartfinalekampen mot Gjerpen da Kamilla scoret 11 av Storhamars mål og la et godt grunnlag foran returkampen i Prestrudhallen.

Den gode sesongen
Og dette er altså en mellomsesong for laget fra Hamar Vest.

La meg bare ta en kort oppsummering:
* Storhamar ble nummer fire i seriespillet.
* Storhamar kom til semifinalen i NM der de ble slått ut av Byåsen.
* Storhamar har kvalifisert seg til neste års cupvinnercup.
* Storhamar kom til 16. delsfinalen i EHF-cupen der de ble slått ut på bortemålsregelen av HC Leipzig, som nå er klar for finalen mot SD Itxako.
* Storhamar er klar for semifinalen i sluttspillet, og har store muligheter til å nå lørdagens finale i sin andre sesong i eliteserien.

Senstad bygger videre
Jeg er ikke i tvil om at også Arne Senstad skal ha sin del av æren for at Storhamar er i ferd med å etablere seg i norsktoppen. Han er en dyktig trener, som fortsatt har en jobb å gjøre med Storhamar-jentene. Derfor er det viktig at klubblederne igjen viser kvalitet når sluttspillet er over.

Anja Edin har kontrakt neste år, men har gitt uttrykk for at hun muligens vil tilbake til Skien og Gjerpen.
Samtidig er en hel gjeng uten kontrakt:
Izabela Duda, Daria Boltromiuk, Kamilla Sundmoen, Inger Senstad, Marthe S. Johansen, Anette Linaker Olsen, Tove Elisabeth Rise, Trine Haugstad, Lene Jøranli, Stine Lidén og Linn Westbye Pedersen.
Her er det faktisk en del spillere Storhamar MÅ få med videre. Nå sier Kamilla Sundmoen at hun har lyst til å fortsette, og HA-sporten har fått signaler om at flere av de andre uten kontrakt er på gang.

Penger å spille for
Klubbledelsen skal rette opp negativ egenkapital, noe som betyr at også lønnsbudsjettet må slankes noe. Derfor gjelder det å finne den riktige måten å bygge videre det klubben har startet - både på kort og lang sikt - for å bli en toppklubb i norsk kvinnehåndball.

Kommer Storhamar til finalen lørdag, er de sikret 80.000 kroner. Vinner de finalen, kasserer de inn 160.000 kroner. Finalespill er fullt mulig, men seier i finalen skal det veldig mye til for å klare hvis motstanderen heter Larvik - som har vunnet de fem siste sluttspillene.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke