buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
MED: Da Storhamar ble presentert før årets sesong var Filip med mamma Izabela Duda, men på trening og mange kamper får hun god hjelp med sønnen.Foto: Mattis Røhne
 
Får hjelp med Filip
En ting var å være årets spiller og toppscorer i den norske eliteserien uten barn. Izabela Dudas vei tilbake mot toppen som fersk mor er helt avhengig av god hjelp fra flere og et opplegg som fungerer. Og det gjør det.

Publisert: 08.jan.2011 11:30
Oppdatert: -

HAMAR: I 2007/2008 ble hun toppscorer med 203 mål, og kåret til årets spiller i den norske eliteserien for kvinner.
Onsdag scoret Storhamars polske storskytter fem mål mot Flint i Tønsberg. Det var ett mål mer enn hun til sammen gjorde på sine to første kamper før EM-pausa. I comebacket etter fødselen i juli.
Livet er litt mer utfordrende for 31-åringen når hun nå trener seg opp igjen mot gamle høyder.

Takknemlig kveldsarbeider
- Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake, det er noe jeg hadde gledet meg til, forklarer Duda, mens Filip (snart seks måneder) pludrer i bakgrunnen.
De koser seg hver eneste dag i Hamar, men når mamma går på jobb på ettermiddagen, byr det på noen praktiske utfordringer.
Storhamar trener nemlig to timer mellom 16 og 20 på ukedagene. For mange er familien en naturlig støttespiller for småbarnsmødre, men Izabelas familie bor i hjemlandet Polen, i likhet med kjæresten, Filips pappa.
- Jeg har vært veldig heldig og har funnet en god barnehage til Filip på ettermiddag eller kveld. Når jeg spiller kamper i helgene har jeg en god dagmamma som hjelper meg, og hvis hun ikke har kunnet har jeg fått hjelp av en venninne og av lagkamerat Daria mens hun har vært skadet. Det gjør at jeg får tid til å trene det som er nødvendig og være med skikkelig. Det har vært veldig bra for meg, og er jeg både heldig og takknemlig.

Må bli mer sikker på beinet
Etter kanonsesongen i 2007/2008 pådro 31-åringen seg en korsbåndsskade 7. januar 2009.
Rett etter comebacket i oktober samme år, kom nyheten om at hun var gravid, og dermed ble det en ny pause.
Duda rakk aldri å finne tryggheten i forhold til det skadde kneet.
- Jeg er fortsatt et stykke unna den optimale formen jeg håper kommer snart. Jeg må bli litt sterkere, og ikke minst må jeg bli mer sikker på beinet mitt. Fortsatt er jeg litt utrygg.
Fra november og til omstarten i nå i januar har hun framskritt på tempo. Mot Flint var hun igjen ute i velkjent posisjon og snappet baller i forsvar, i tillegg til de fem scoringene.

Bronseduellantene møtes
Søndag venter serieleder Tertnes i Bergen. Riktignok med flere kamper enn de andre, men det blir en nøkkelkamp for Storhamar. De to lagene har vært rivalene i kampen om bronseplassen de siste årene. For to år siden var Tertnes hakket bedre, i fjor tok Storhamar bronsen ett poeng foran bergenserne.
Men kanskje det aller beste: Storhamar har aldri tapt en seriekamp mot søndagens motstander. Seks kamper har gitt fem seirer og en uavgjort.
- Jeg tror vi vinner søndag også! Det er mer stas å møte Tertnes enn flere andre lag. Vi skjerper oss. Det må vi også onsdag. Vi må spille sammen både i forsvar og angrep. Og det gjør vi, ler Izabela Duda.
Før Filip igjen får oppmerksomheten.
På tre kamper mot Tertnes i karrieren har hun scoret 33 mål!
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat