24. okt
MATChVINNER: Lise Løke scoret fem av sine i alt sju mål da Storhamar hentet opp Flints seksmålsledelse i 2. omgang. Foto: Mattis Røhne
 
Fandenivoldske Løkes sterke snuoperasjon
Flint-Storhamar 25-28: - Helvete også. Vi måtte vise at vi er bedre enn dette, sa Lise Løke og gikk til med en fandenivoldsk innstilling i da Storhamar lå under med seks mål mot Flint.

Publisert: 31.okt.2011 04:12
Oppdatert: -

NØTTERØY: Kampuret viser 9.28 i 2. omgang da Storhamar-trener Arne Senstad legger det grønne timeoutkortet på sekretariatsbordet. I 2. omgang har han sett at Flint har snudd Storhamars pauseledelse på 11-9 til 19-13 på snaue ni minutter, og Storhamar er i ferd med å gå på en lignende smell som mot Stabæk sist onsdag.
Senstad legger om til 5-1 i forsvar og maner jentene til å følge spilleavtalene de har.

Lise Løke sentral

Lise Løke tar tak i kampen umiddelbart og reduserer til 14-19. Så melder backene Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen seg på, og med skuddtrussel utenfra får Lise Løke også mer rom å boltre seg i. banens beste spiller kjører på med 100 prosents uttelling offensivt, og går i bresjen i forsvar som hun har gjort i hele kampen.
Etter to matcher med få Løke-scoringer og dårlig med innspill på strek, løsnet det også offensivt.
- Hva tenkte du da dere lå under med seks mål?
- At nå må vi for helvete vise at vi ikke er så dårlige. Selv ble jeg mye mer fandenivoldsk, og hele laget tok tak mot slutten.

Mer lojale til planene

- Hva skjer når dere snur kampen?
- Etter timeout'en er vi mye mer lojale overfor de spilleplanene vi skal følge. Vi får mer fart i spillet vårt, og bakspillerne truer Flint-forsvaret mye mer. Det gjør sitt til at Flint-forsvarerne må bevege seg mye mer, og dermed får jeg mer plass. Da er det bare å stå og ta imot, smiler Lise, som scoret fem av sine sju mål i opphentingsfasen.
Opphentingen ga jentene mer energi, og Storhamar avsluttet kampen som et godt samspilt lag.

Mange feil før pause

Selv om Storhamar ledet med to mål ved pause, var det mye rusk i maskineriet den første halvtimen. Nå kan Flints Emily Stang Sando gjerne få kreditt for sitt målvaktspill, men jammen var det mange svake Storhamar-avslutninger også. Det gikk bedre i forsvar enn i angrep, og 14 bomskudd og fem tekniske feil sier sitt om det som foregikk offensivt.
Anja Edin forsøkte å skape noe, men ble forholdsvis alene. Angrepsspillet manglet fart og presisjon, og jentene var til tider litt for snille i spillestilen. Derfor var det herlig å se Sofia Berndtssons inntreden på laget. Hun gikk til og lot seg ikke pille på nesen av Flint-forsvaret.
Fra en forsiktig 1. omgang kom også Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen sterkt i siste del av kampen.
- Det var et godt taktisk trekk av Arne (Senstad) da han la om til 5-1 i forsvar i timeout'en i 2. omgang, sier Betina Riegelhuth.
- Samtidig ble vi også mer lojale i spillet vårt, og jeg synes alle var med og ga laget en ekstra trøkk.
- Er den svake perioden snudd?
- Vi er på vei, men har mer å gå, sier Betina, som scoret fire av sine fem mål da Storhamar snudde kampen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke