24. okt
RESERVE: Gina Lorentsen er reserve i den norske rekruttlandslagstroppen.
 
Forstår ingenting
En svært skuffet Gina Lorentsen kjempet med tårene etter storseieren mot Njård. Venstrekanten fikk ikke engang en forklaring på at hun er utelatt fra to landslag denne uka.

Publisert: 09.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg har ikke hørt noe, og har ikke lyst til å si så mye om det, sier Gina Lorentsen til HA-sporten før stemmen brister.
Forrige sesong hadde hun flere opptredener på rekruttlandslaget, og i mars fikk hun tillit av landslagssjef Thorir Hergeirsson i en av de to A-landskampene mot Russland.
Etterpå har VM i Brasil i desember vært en av sesongen mål.
Da landslagstroppene ble offentliggjort hadde hun ikke engang fått en telefon og en forklaring på at hun ikke er med i rekruttroppen som skal spille to treningskamper mot Japan på det som er nesten hjemmebane for 23-åringen, i Trøndelag.

- Ingen er vraket

- Om Gina ikke er blitt kontaktet av Henriette Henriksen Løge ennå, så vil det skje, sier Thorir Hergeirsson til HA-sporten.

Ville nærmere landslaget

Når det gjelder veien fra A-landslaget til reserveplass i rekruttroppen, sier han:
- Det laget vi spilte med mot Russland, var nærmest et rekruttlandslag. Det var ikke noe A-lag, og i en viktig kamp hadde vi brukt et helt annet lag.
Når HA-sporten spør hvorfor Gina er vraket, er landslagssjefen krystallklar:
- Ingen er vraket. Dette er et mediebegrep, som ikke finnes på landslaget. Vrake betyr å kaste, og i dette tilfellet er ingen vraket, men noen prioritert foran andre. Vi har rundt 25 navn i rekruttroppen, og i forsesongen har Linn Gossé vært strålende. Nå var det riktig å gi henne en sjanse. Det er derfor vi har ei stor rekruttgruppe, for å se spillerne på landslaget, sier Hergeirsson.
Storhamar-trener Arne Senstad har flere ganger stilt spørsmål med prioriteringene når blant annet Betina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen har gått ut og inn av rekruttlandslaget:
- Hvis Gina ikke er aktuell for rekruttroppen nå, kan jeg ikke annet enn å konstatere at det må finnes veldig mange gode venstrekanter i Norge.

- Må bare jobbe videre

For Gina er det bare en ting å gjøre.
- Jeg må bare kjøre på og trene videre. Jeg får ikke gjort noe med uttaket, annet enn å vise meg fram for Storhamar i kamper.
- Hva blir viktig før kampen mot Vipers søndag?
- At vi bruker treningene godt før kampen, og bruker dem som målestokk, og ikke kampen mot Njård. Det er som Arne sier, vi har to bedre lag på trening enn det vi møtte mot Njård.
PS! Kamilla Sundmoen, Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth er tatt ut til rekruttlandslagets kamper mot Japan 24. og 25. september. Lorentsen er reserve.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke