7. des
DANSK: Rannveig Haugen kommer til å ta sitt andre år i dansk håndball.
 
Fortsetter i Esbjerg
Det blir ikke Storhamar-spill for Rannveig Haugen (25) neste sesong. Hamar-jenta har bestemt seg for å ta en sesong til i den danske håndballklubben Esbjerg.

Publisert: 27.jan.2009 06.17
Oppdatert: -
HAMAR: Da HA-sporten besøkte Rannveig Haugen i slutten av oktober, hadde hun ikke bestemt seg for om hun skulle ta en sesong til i den danske toppserieklubben Esbjerg eller ei.

Nå har hun bestemt seg for å bli:
- Jeg trives veldig godt, og bare ett år blir for kort tid. Det tar litt tid å bli kjent med laget, og det ser også ut som de fleste andre fortsetter i klubben, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.

Mye forsvarsspill
Hun har slitt med en virusinfeksjon i halsen de to siste ukene, men har likevel trent og spilt.

- I forsvar er jeg på banen stort sett hele tiden. Nå har vi bare en strekspiller på grunn av skader, så jeg er også andrevalg på strek, forteller Rannveig.
Rikke Zachariassen var førstevalget, men er ute med skade resten av sesongen. Esbjerg hentet islandske Anna Ursula Gudmundsdottir som erstatter, men hun fikk bare ei uke på parketten før også hun var ute.

Tapte for Aalborg
For Esbjerg er målet denne sesongen å komme til sluttspillet. Det betyr at laget må inn blant de seks beste på tabellen.

Og akkurat nå er Rannveig og hennes langvenninner inne i en veldig viktig periode.
Lørdag tapte de 24-31 i en av nøkkelkampene hjemme mot Aalborg, som inntok fjerdeplassen på tabellen fire poeng foran Esbjerg.
- Vi har en del skader for tiden, men det var surt å tape for Aalborg. Vi spilte en kjempegod 1. omgang og ledet en stund med fem mål. I 2. omgang stanset det helt opp, sier 25-åringen til HA-sporten.
Team Esbjerg ligger nå på åttendeplass, og er fire poeng unna sluttspillplass. De spiller en ny viktig mot Horsens lørdag, og har et forholdsvis greit serieprogram igjen.

Nedrykksspill
Hvis Rannveig og kompani ikke blir blant de seks beste og kommer til sluttspillet, blir det kvalifiseringsspill for å beholde plassen.

Det dårligste laget rykker direkte ned, mens de fem andre møter tre 1. divisjonslag i to kvalifiseringspuljer.
De to siste i disse to puljene spiller mot hverandre, og den som blir sist i nedrykkingsspillet, rykker også ned.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke