buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TØFFE TAK: Det er ikke bare på banen Storhamar håndball har tåle tøffe tak. Her fra kampen som endte med ettmålstap for Levanger. Økonomisk har klubben slitt tungt, men er nå på rett veg.
 
Gir lån under tvil
Hamars politikere er ikke glade for nok en gang å måtte gi lån til Storhamar håndball. Men «med ryggen mot veggen» kom pengene på bordet også denne gangen.

Publisert: 24.mar.2011 07:45
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar håndball fikk 2,3 millioner kroner i lån i februar i fjor, men i ettertid oppdaget ledelsen i klubben at det reelle behovet var 500.000 kroner mer. I går kveld la kommunestyret pengene på bordet, men sendte med noen formanende ord.
- Så lenge vi fortsetter å si ja til slike søknader, kommer søknadene til å fortsette å komme. Her må det budsjettdisiplin til, de har startet prosessen, så får vi håpe det går bra, sa Solveig Seem (H).
Hun var ikke fornøyd med at regnskapet fra 2009 var det økonomiske grunnlaget for lånesøknaden.
- Vi står med ryggen mot veggen, og jeg kommer til å stemme for, men det er ikke lett, sa Seem.

Ikke godtgjort

Geir Byberg (KrF) mente ikke at det er godtgjort at klubben står med ryggen mot veggen, eller er trengt opp i et hjørne. Han stilte spørsmål om det er lettere å gå til kommunen enn å be om utsettelse hos leverandørene.
Klubbens ledelse har tidligere gått ut og sagt at det er leverandørgjeld de trenger penger til å gjøre opp.
I gårsdagens kommunestyremøte opplyste ordfører Einar Busterud (BBL) at det ikke er leverandørgjeld, men utestående fordringer som er vanskelige å inndrive, som er hovedbegrunnelsen for den nye søknaden.

Skal ha igjen pengene

Om kommunen noen gang kommer til å få igjen pengene de nå har gitt som lån til Storhamar håndball, var også gjenstand for diskusjon. Ikke alle tror på det. Tekniske ting rundt et ansvarlig lån, gjør at med en gang klubben begynner å betale på det, så omgjøres det fra egenkapital til gjeld, og kan skape problemer for klubben når de må levere et regnskap i pluss.
Geir Byberg mener at det er en klar forutsetning at lånene skal tilbakebetales.
- Det bør ikke komme signaler fra denne talerstol om at kommunen ikke forventer å få tilbakebetalt lånet, sa han.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat