23. okt
I SKUDDET: Åttemålsscorer Malene Aambakk presenterte seg for Storhamars publikum i går kveld og ble kåret til Storhamars beste spiller.Foto: Mattis Røhne
 
Gjennombruddet
Tålmodig har Marlene Aambakk (20) ventet på å få sjansen som høyreback i Storhamar. I går kom gjennombruddet for åttemålsscoreren.

Publisert: 23.jan.2014 04:13
Oppdatert: -

Malene Aambakk har bøttet inn mål med venstreslegga si i flere sesonger på nivå tre i Volda. Og det var ikke bare daværende Volda-trener, Alfred Örn Finnsson, som så ungjentas potensial.
- De fleste 1. divisjonsklubbene ville ha henne, og det var i hvert fall tre norske toppklubber som ønsket seg Malene, forteller Finnsson, som fikk med seg talentet til Storhamar.

Tryggere med Alfred

Malene kan bekrefte at Levanger, Nordstrand og Vipers var interessert både i fjor og året før.
- Det var litt tryggere å dra til Storhamar da Alfred skulle trene laget, sier Volda-jenta.
- Men jeg har ikke hatt noen fordeler av Alfred, og jeg har da også vært veldig klar på at jeg må bevise at jeg er god nok.
Malene har blitt brukt mest på høyrevingen når hun har fått sjansen i første del av sesongen, men da verken Maja Jakobsen eller Betina Riegelhuth hadde sine aller beste dager i går, valgte Finnsson etter hvert å satse på flere av ungjentene. En kan trygt si at Malene benyttet sjansen.
- Jeg har vært tålmodig, men jeg har også ventet på å få sjansen som høyreback. Og jeg har tenkt at den dagen jeg får muligheten, så skal jeg gi absolutt alt. Nå er jeg bare veldig glad for at det løsnet. Jeg satser mye på håndballen, og jeg skal i hvert fall gi det to år, så får vi se hvordan det går, sier den høye venstrehåndsskytteren.

Fornøyd med ungjentene

- Jeg visste at Malene hadde potensial, og det var moro at hun lyktes i dag, men hun er bare ett godt eksempel på flere av de unge spillerne våre. Det er heller ingen tvil om at også Kristin (Høybakken) og Tonje (Enkerud) er toppspillere, og det er nesten så jeg har følt litt på at de har fått lite spilletid. Derfor var det ekstra hyggelig at de kom inn og spilte så bra i denne kampen, sier Finnsson.
Storhamar avsluttet med en svært ung sekser. 17-åringene Emma (med sitt første eliteseriemål) og Elise Skinnehaugen, Kristin Høybakken (18), Tonje Enkerud (19), Malene Aambakk (20) og Martine Hovden (22) viste at det også er ettervekst i Storhamar.

Byåsen tapte igjen

Kampen som sådan ble av svært variert karakter. For Storhamar gikk det i rykk og napp i både angrep og forsvar. Fredrikstad valgte å se litt ekstra etter Riegelhuth og Jakobsen i 1. omgang, og det ga Kamilla Sundmoen gode muligheter til å presentere strekspilleren Ellen Marie Folkvord (5 mål) på en dag da Byåsen gikk på et nyt tap. Nå er Tertnes (17 p) nærmest Storhamar (19 p) i sølvkampen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke