23. okt
JENTENES VENN: Hans Brendjord trives på tur med Storhamar-jentene. Her er han i Leipzig sammen med (fra venstre): Lise Løke, Anja Edin, Anette Linaker Olsen, Marthe S. Johansen, Tove Elisabeth Rise, Daria Boltromiuk, Betina Riegelhuth, Inger Senstad, Han
 
Hans (73) følger jentene over alt
Hans Brendjord (73) startet som sjåfør for barnebarnet på 12-årslaget til Storhamar, og ble bitt av håndballbasillen. I helga var han på plass i Leipzig for å følge Storhamar-jentene i europacupen.

Publisert: 10.nov.2008 06:55
Oppdatert: -
LEIPZIG: Hans Brendjord er nå inne i sin 14. sesong som håndballentusiast. Bestefaren til Ohna Troller hadde neppe forestilt seg at han skulle bli så til de grader håndballfrelst da han begynte å hjelpe til med kjøre Storhamars 12-årsjenter på kamper.

Men det ble den pensjonerte jernbanemannen.

Drar over alt
Barnebarnet er ikke lenger med som målvakt på Storhamars A-lag, men 73-åringen er med. Han er på plass så å si over alt hvor Storhamar spiller.

Da Storhamar nylig spilte mot Levanger i Verdal, dukket Hans opp. Selvfølgelig.
73-åringen hadde blitt fraktet over fjell og gjennom daler av sin arbeidsgiver gjennom 44 år fra Hamar til Verdal. Og tilbake.
Det ble en todagerstur til Trøndelag. For kampen måtte han ha med seg.
- Jeg gikk glipp av den første Njård-kampen, og da ble det tap. Også mistet jeg to kamper forrige sesong da jeg var på Tenerife, smiler den kvikke pensjonisten.

Formann og oppmann
Men det er også en god del Storhamar-historie i Hans Brendjords liv mellom 12-årslaget og dagens liv som ivrig supporter.

Da pensjonisten og sjåføren til barnebarnets lag ble spurt om han kunne bidra med vaffelsteking, sa han ja.
Da det ble spørsmål om han kunne være billettør på kampene, sa han ja.
Da han fikk spørsmål om å bli leder av Storhamars håndballgruppe, var også svaret ja.
Da han etter tre år som leder, ble spurt om å ta oppmannsvervet for A-laget svarte han ja.
Og så var han reiseleder.

- Holder meg frisk
Nå er han Storhamars ivrigste supporter.

- Jeg er med. Men nå er jeg er jeg så gammel at jeg tar en sesong av gangen, smiler den kjekke karen, som opprinnelig kommer fra Lesja.
Han er samboer, og forteller at samboeren også var med på håndballkamper lenge.
- Hun var med så lenge det var sitteplasser å oppdrive i Prestrudhallen, sier Hans.
- Men hun synes det er greit at du drar etter jentene?
- Ja, da. Det er ungjentene på Storhamar som holder meg frisk. Jeg har et fint liv med å følge Storhamar-jentene. Det er en fin pensjonisttilværelse. Jeg storkoser meg, sier Hans Brendjord.
Og gleden blir gjengjeldt. Spillerne setter stor pris på at Hans er en del av miljøet deres
Det sier seg selv at han var på plass i Arena Leipzig da Storhamar spilte E-cup. Allerede fredag var han og Thor-Arne Stenberg på plass, og lørdag kom familien Brennodden med en heiegjeng på åtte personer.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke