buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SLUTTET: En konsentrert Heidi Tjugum slik vi kjenner henne som håndballkeeper. Nå har hun gitt seg og venter barn.
 
Heidi Tjugum har lagt opp
Heidi Tjugum (35) har gitt seg som håndballkeeper. Hun har gitt trenere og lagvenninner beskjed om at hun skal bli mor, og venter barn til sommeren.

Publisert: 19.jan.2009 18:49
Oppdatert: -
HAMAR: – Jeg har nok gitt meg med den aktive karrieren, ja, sier Heidi Tjugum til HA-sporten.
 – Men jeg har fortsatt lyst til å være med rundt laget, og jeg ser ikke bort fra at jeg etter hvert kan bli med som målvakttrener for talenter i Hamar-området. Det er da ikke så mange målvakter med 175 landskamper i distriktet her, sier Tjugum.
Eliteserien fra 1990
Hun debuterte i eliteserien allerede i 1990, og spilte sin første obligatoriske landskamp i februar i 1992. Siden har hun opplevd det meste som idrettsutøver, men gikk glipp av OL-gullet i sommer på grunn av en gammel kneskade.
Heidi har også erfart at keeperrollen har endret seg mye i hennes karriere.
– Nå trengs det nye typer; raske målvakter. Det nytter ikke lenger det som jeg var best på: å stå og vente og vente. Håndballen har utviklet seg mye siden jeg debuterte i eliteserien, fastslår Tjugum.
Hun har utvilsomt et hav av høydepunkter i en svært innholdsrik karriere.
– Mitt personlige høydepunkt var da jeg i Sydney-OL i 2000 ble kåret til beste målvakt i turneringen. I forhold til landslaget som lag var det å bli verdensmester på hjemmebane i 1999.
På klubbplan er Heidi Tjugum veldig klar på at hun hadde sine beste år i danske Viborg.
– De seks årene i Viborg er et høydepunkt, og jeg skulle gjerne ha bodd der resten av livet mitt. Men det passer ikke for alle å flytte dit, og jeg har en samboer her i Elverum.
– Hva med tiden i Storhamar?
– Storhamar er jo et eventyr. Hele fjorårssesongen var det, og bronsemedaljen vi tok, har fått en framtredende plass i premieskapet mitt.
– Jeg satser på medalje i år også, sier 35-åringen…
Heidi, som har vært sjukemeldt i desember og januar, synes det var lettere å gi beskjeden om at hun gir seg etter at Storhamar fikk på plass Lene Jøranli.
– Det var en lettelse for meg, for Lene er en matchvinnertype. Det hadde vært veldig hyggelig om hun hadde funnet motivasjon til å satse. Lene er en veldig fin keepertype. Er god til å fokusere, og har det lille ekstra. Klubben har et godt keeperteam.
– Kommer du tilbake til håndballen?
– Ikke som aktiv, og ikke som trener for et lag. Det må bli som målvaktsmentor, og jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å sitte på tribunen og skrike når Storhamar møter Toten onsdag, sier Heidi Tjugum som naturlig nok gleder seg til å bli mor for første gang.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat