9. des
ALE­NE: Sti­ne Li­dén er fort­satt enes­te mål­vakt på Stor­ha­mars eli­te­se­rie­lag i hånd­ball.Foto: Mat­tis Røh­ne
 
Intensiverer letingen
Storhamar Håndball har vært i kontakt med fire målvakter, men har ennå ikke funnet keeperen som skal gå i spann med Stine Lidén ut sesongen.

Publisert: 30.nov.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Etter at det før seriestart ble klart at Sara Haugli skulle til Stavanger for å ta førstegangstjeneste i Sjøforsvaret, har Storhamar-trener Arne Senstad vært på en evig jakt etter en målvakt som skal gå i spann med Stine Lidén i eliteserien.
Hittil har Stine måttet greie seg alene som eneste keeper, og til alt hell har hun holdt seg skadefri de ni første seriekampene fram til VM-pausen. Nå intensiveres jakten.

Har sjekket ut fire målvakter

- Vi er på hele tiden, og har sjekket ut noen kandidater allerede. Vi har foreløpig hatt litt hjelp til å sjekke markedet for oss allerede, men vi trenger flere til å jobbe for oss med dette, sier Arne Senstad.
Han forteller at han via agenter har kommet i kontakt med fire målvakter i både inn- og utland uten at Senstad har funnet grunn til å gå videre med dem.

Følger med over alt

- Hva har det strandet på?
- Dette er spillere som har vært under kontrakt, og som av ulike årsaker regnet med å bli løst fra kontraktsforholdet. Men så har det likevel ikke passet, og det er aldri blitt noe konkret ut av en overgang, sier Senstad.
Han håper det kan skje noen mer under VM-pausen, og Senstad følger nøye med på hva som skjer i klubbene som er utslått av Champions League - og i klubber som kommer i akutte økonomiske problemer.

Bruker oppmenn i mål

- Ser du etter en målvakt til de resterende kampene eller en som kan være med videre?
- Begge deler. I verste fall en som kan være med ut sesongen, for det er rene hasarden å spille i eliteserien med bare en målvakt. Vi har gjort det i ni kamper nå, og det er jo dårlig gjort over for både Stine og laget også. Det er tøft for Stine å kjenne på trykket hele tiden, og det er heller ikke bra for kvaliteten på trening å bare ha en keeper. Nå bruker vi ulike oppmenn i mål på trening, og det blir jo litt useriøst.

Finne en som kan bli

- Det beste hadde vært å finne en målvakt som kunne være i klubben over tid. Ellers kan det være aktuelt å la den vi forhåpentlig vil finne, få sjansen til å vise seg fram utover våren - og eventuelt forlenge avtalen.
- Skal vi være med i toppen, må vi ta et grep, mener Senstad, som samtidig ser problematikken i dette i og med Storhamar ikke har anledning til å hente inn nye spillere så lenge klubben har lisens under skjerpet overvåking.

Må ha ekstern hjelp

Det betyr at Storhamar må ut på frierferd til sine samarbeidspartnere for å skaffe midler til en ny målvakt.
Foreløpig har ikke klubbens daglige leder, Erik Stensrud, klar noen sponsor som kan trå til, men han håper å kunne få til en løsning når Storhamars sportslige ledelse kommer med et navn som de vil jobbe videre med.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke