24. okt
Heidi Tjugum jubler for at Storhamar skal spille E-cup.
 
Jublet for E-cup igjen
Først kvalifiserte de seg til E-cup, så ble det klart at de ikke hadde råd til å delta og måtte si nei. I går jublet Storhamar-spillerne igjen, da pengene var på plass. Det mener Heidi Tjugum var viktig.

Publisert: 21.jun.2008 06:02
Oppdatert: -

HAMAR: - Sportslig var det veldig viktig. Nå har vi mange spillere som er tett på landslag, både junior, ungdom og senior. For dem er det utrolig bra å få erfaringen med det å spille i Europa, på et høyere internasjonalt nivå. Det er en svært viktig drahjelp for å komme opp på det nivået som landslaget krever, sier Heidi Tjugum.

- For oss litt eldre var det viktig for motivasjonen, ler keeperveteranen.

12. eller 13. gang
Hun innrømmer at det var en nedtur da kneet ikke holdt hele veien til OL i Beijing, og da klubben også sa nei til E-cup, fryktet hun en tam sesong.

- Nå blir det mye lettere å pushe jern i resten av juni og juli, fastslår 34-åringen.
Tjugum skal ut i sin 12. eller 13. sesong med spill i europacupen, hun er ikke helt sikker på tallet, og har flust med erfaring å bidra med i det unge laget.
En gang har hun vunnet EHF-cupen med Viborg, og to ganger tapt den store finalen med den danske klubben, i Champions League.
- Spill i Europa er kanskje det største i klubbhåndball. Vi satset alltid mest på det med Viborg, serien kom litt bak.

- Høyt nivå
Storhamar skal spille i EHF-cupen, den tredje beste av turneringene. Tjugum advarer de som tror at det kun er i Champions League det er gode lag.

- De som ryker ut av kvalifiseringen til Champions League går over i EHF, og der er det mange gode lag. Byåsen havnet i EHF-cupen i fjor etter kvalifiseringen i Champions League, og det forteller mye om nivået. EHF-cupen er mer enn godt nok for oss i år, og noe som kan gi oss masse hjelp til å heve nivået vårt også i serien. Champions League hadde blitt hakket for tøft.

Gir motivasjon
Dersom laget klarer å vinne en runde eller to i EHF-cupen, tror Tjugum det både er en erfaring og noe som gir motivasjon til å trene enda mer.

- En ting er å reise med buss til Gjerpen enn onsdag, noe helt annet er å reise på tur til utlandet som et lag, lære litt om andre håndballkulturer. Både for lag og klubb er det noe som gir motivasjon til å satse videre.
Tjugum er svært glad for den hjelpen klubben har fått den siste uka.
- Egentlig trodde jeg det var kjørt da det ble nei. Det var selvfølgelig kjedelig, men jeg hadde forstått det fullt ut. Det går ikke an i risikere en hel klubb for å spille E-cup. Nå gleder vi oss bare skikkelig, fastslår Heidi Tjugum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke