23. okt
HÅNDBALL-VM: Kamilla Sundmoen håper å bli en av Thorir Hergeirssons utvalgte i VM i Serbia i desember.
 
Kamilla har fått et lite VM-håp
Kamilla Sundmoen (27) lever i håpet, men kommer ikke til å skrike ut i frustrasjon om navnet hennes ikke er med på VM-uttaket.

Publisert: 28.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

Storhamar-kapteinen har ikke hørt noe fra Thorir Hergeirsson i det siste, men vet at han har vært i kontakt med Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson og forhørt seg hvordan det går med 27-åringen etter skadeoppholdet.
- Ja, og hvordan går det egentlig, Kamilla?
- Bra. Beinet fungerte bra i Ungarn og sist helg i Vestfjorden Cup. Legene i Olympiatoppen sier det ikke er noe farlig, så da forholder jeg meg til det, sier Sundmoen, som ble kåret til turneringens beste spiller.

Blitt sterkere

Hun mener selv hun har kommet styrket ut av skaden.
- Jeg har trent mye styrke, og har aldri vært så sterk i beina som nå, slik at jeg er bedre rustet til å tåle spillestilen min. Kroppen er generelt bedre, og jeg ofrer ikke den gamle skaden en eneste tanke når jeg er ute på banen, forklarer 27-åringen som ennå synes det går litt tregt i angrep.
Men i den siste kampen i Vestfjorden Cup kjente hun igjen seg selv.

Rekker VM?

- Det er VM i Serbia i desember.
- Ja, det har jo vært i tankene mine, men det går fort dit. Jeg spør jo meg selv om jeg rekker VM. Og kommer jeg med på den neste landslagssamlingen? undrer Kamilla og svarer selv:
- Jeg aner ikke. Jeg må bevise på banen hva jeg er god for. Det er kort tid igjen og mange gode spillere som vil til VM.
- Er du litt defensiv?
- Du kan si det, men det er bra for meg å være det nå. Det går bedre når jeg ikke stresser, og er jeg god nok, håper jeg på å bli med.
- Står jeg ikke på arket når Thorir tar ut troppen, går det bra det også. Kommer jeg i superform, kan jeg få sjansen senere, for Thorir pleier alltid å gi spillerne en ny sjanse når de kommer tilbake etter skade, sier Sundmoen.
Trener Alfred Örn Finnsson har ingen betenkeligheter med å anbefale Kamilla for sin landsmann Thorir Hergeirsson.
- Kamilla er ennå ikke helt der hun skal være, men da jeg så henne spille torsdag, sto jeg bare og smilte. Og så var det så artig å tenke på at hun er enda bedre, sier Finnsson med et bredt smil.
PS! Thorir Hergeirssons neste uttak er til en samling og tre landskamper i perioden 17.- 22. september.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke