buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
MÅ VELGE: De som aller helst ville sett Storhamar både med kølle og klister søndag, må velge ett av lagene når kampene kolliderer.Foto: HENNING RUGSVEEN
 
Kampkollisjoner alle bare taper på
Verken Storhamar Dragons, Storhamar håndball eller tilskuerne tjener på kampkollisjon søndag. I økonomisk tøffe tider er det mer enn uheldig for toppidretten i «lille» Hamar.

Publisert: 15.okt.2011 08:48
Oppdatert: -
HAMAR: For noen uker siden klarte både Storhamar Dragons og Storhamar Håndball å legge en kamp til lørdag og til samme kamptidspunkt - for å unngå kamp på Briskeby.
Søndag skjer det igjen når det er eliteseriekamper i Hamar OL-Amfi og Prestrudhallen klokka 17 mot henholdsvis Lørenskog og Stabæk.
En time senere er det i tillegg E-cupkamp for håndballinteresserte i Terningen Arena i Elverum. Idrettsinteresserte må velge seg én kamp.

Flyttet bort fra HamKam

For noen år siden hadde Dragons og HamKam lignende utfordringer. Etter noen kollisjoner klarte de to lagene som trekker flest tilskuere, og derfor ble rammet hardt ved kollisjoner, stort sett å justere programmene. Det har de gjort også i år.
Når HamKam møter Sandefjord 23. oktober, skjer det klokka 15.00 fordi fotballkampene starter tidligere på høsten.
Derfor har Dragons flyttet seriekampen mot Stjernen en time, til klokka 18.00. Slik får fansen en mulighet til å kombinere, og klubbene har skjønt at de taper penger på det motsatte.

Lave tall sist

Daglig leder i Storhamar håndball, Erik Stensrud, forteller at det er gjort forsøk på å tilpasse kampprogrammet denne høsten, men at det er mange som skal ha sitt å si ved oppsett av hjemmekampene, og at det ved to tilfeller ikke var mulig å unngå kampkollisjonene.
For Storhamar håndball har det gitt det dårligste tilskuersnittet i en sesongåpning siden opprykket til eliteserien. Bare 326 så kampen Fredrikstad, og bare tre ganger de siste to sesongene har kamper vært dårligere besøkt.
Oppgjøret mellom Dragons og Lillehammer samme dag trakk bare 1.985, den dårligst besøkte mjøsduellen siden 22. september 2009, med et litt annet system for å telle tilskuere. I fjor var 2.507 det laveste mellom de gamle erkerivalene.

Prinsipp eller økonomi

Mens Norges Fotballforbund vil at flest mulig kamper i Tippeligaen og 1. divisjon skal spilles klokka 18, blant annet i forhold til samarbeidspartner Norsk Tipping, ønsker Norges Ishockeyforbund at starttidspunktet er 17.00 på søndager.
Begge forbund har det som innarbeidet rutine.
Mens håndballkamper har vært forbundet med 18.00 på søndager, forteller Kirsten Birkeland i forbundet at det kan tas hensyn til konkurrerende arrangementer lokalt.
- Det er to hovedhensyn som tas. Det ene er når på dagen det er størst sannsynlighet for å få tilskuere, og at motstanderlaget skal ha mulighet til å komme seg helt hjem på kampdag, forklarer Birkeland.
Med andre ord kunne Storhamar håndball ha spilt klokka 15 søndag, eller 16.00 hvis Storhamar Dragons kunne startet klokka 18.00.
Spesielt når det er to lag på Hamar vest som begge spiller i gult og blått som skal snakke sammen, burde et samarbeid være en innlysende vinn-vinn-vinn løsning.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat