7. des
ALLE MULIGHETER: Bent Svele mener Storhamar har alle muligheter til å sikte seg inn mot norgestoppen i løpet av de neste årene, og tror fasilitetene i Prestrudhallen er den største begrensningen.
 
Kan ende opp som vinneren
Bent Svele ble presset ut av norsk idrett fordi han ble sett på som en trussel. Men de siste dagenes oppmerksomhet, har ført til at til og med dem som har vært mest uenige i hans meninger om finansieringen av norsk idrett, nå åpner for endringer.

Publisert: 21.nov.2008 06.35
Oppdatert: -
HAMAR: Etter at det ble kjent at Bent Svele ikke lenger får fortsette i sin trenerjobb i Storhamar håndball, har støtten vært massiv.

Enkelte har gått så langt som å kalle generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund og Norsk Tippings utpressing for mafiavirksomhet og heksejakt. Det hele minner om sånn man opplevde for flere tiår tilbake.
- Og i langt mer østlige strøk, sier Bent Svele.

Vil ikke gå videre
Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund tålte ikke at håndballtreneren har en sivil jobb i spillselskapet Unibet.

Derfor presset de Storhamar med trusler om å trekke tilbake sponsorpengene på 100.000 kroner, om Svele fortsatte i klubben.
Svele valgte å trekke seg.
I ettertid er det kommet en del reaksjoner på at klubben opptrådte lite rakrygget i håndteringen av saken.
- Storhamar har vært ryddige og greie. Dette har vært en diskusjon og en dialog som har pågått over tid, og som jeg har vært inne i den siste tiden. Jeg ønsket ikke stå i veien for Storhamar, sier Svele.
Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner mener Svele ville hatt en god sak, dersom han valgte å prøve denne saken for domstolen.
- Inge Andersen innrømmer at dette ikke er forenlig med jusen. Det kan godt hende jeg har en god sak, men jeg har ingen intensjoner om å gå videre med dette. Det vil ikke forandre noe for Storhamar. Det kan i verste fall føre til at sponsorer trekker seg, sier Svele.

Skutt seg selv i foten
Det paradoksale i denne saken, er at Svele ble fjernet fordi han blir sett på som en trussel, i form av at han er spillmonopolmotstander. Men behandlingen av den tidligere landslagskapteinen har ført til at Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund har skutt seg selv i foten. Nå åpner flere for å gå inn og se på finansieringen av norsk idrett. I torsdagens utgave av VG, uttalte et knippe politikere seg om saken.

- Dette er fullstendig uakseptabelt og minner om mafiamakt. Når Inge Andersen snakker om etikk og moral, bør han gå i seg selv. Dette bekrefter min antakelse om at monopolet er svært uheldig, sier Karin S. Woldseth i FrP.
- Vi åpner for lisenser på nettspill, det er helt nytt fra Høyre, sier Olemic Thommessen, og åpner for å se på andre norske alternativer.

Ikke bare et kjøtthue
Dette er noe Bent Svele har stått på for i mange år.

- Det er dette som er kjernen i saken. Jeg er uenig med Inge Andersen og norske politikere. Jeg mener norsk idrett bør finansieres gjennom statsbudsjettet, og gjerne også av spillemidler. Men vi kan ikke la graden av utbygging og utvikling være avhengig av hvor mye det spilles for i Lotto og Extra. Men det er hyggelig at også Høyre kommer på banen, og at det ikke lengre bare er jeg som er et kjøtthue, sier Svele til HA-sporten.
Nå føler imidlertid Svele at det begynner å bli vel mye oppmerksomhet rundt ham som person.
- Det har svingt greit en stund nå. Det er litt belastende at det er blitt såpass personfokusert. Det gjør meg ikke noe om det snart dukker opp andre saker som tar over litt spalteplass, sier Svele, som sier det er for tidlig å si om han kommer tilbake til idretten.
- Det varmer med masse støtte, både fra folk jeg kjenner og ikke kjenner. Jeg har sterke følelser for idretten. Men om jeg kommer tilbake, får jeg ta som det kommer.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke