buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MER PRESTISJE: Marita Brennodden og Storhamar inntok tredjeplassen i serien lørdag. Dersom de slår Stabæk i innbyrdes oppgjør i år, ken det bety en plass i cupvinnercupen dersom begge lagene taper semifinalen.
 
Kan få bedre E-cup selv med tap i NM
Hvis Larvik og Byåsens håndballkvinner blir de to beste lagene i både eliteserien og i håndball-NM, kan Storhamar komme til europacupen for cupvinnere i 2009/10 ved å slå Stabæk i serien.

Publisert: 28.okt.2008 06:13
Oppdatert: -
HAMAR: Forvirret?

Larvik og Byåsen har vært helt dominerende i norsk kvinnehåndball de siste sesongene. De to lagene har vært best i både serie og cup, og det har gjort sitt til at Norges Håndballforbund har måttet lage egne regler for hvordan de skal plukke ut sine deltakere til de ulike europacupene.
- Slik Norge har vært rangert av det europeiske håndballforbundet (EHF) de siste årene, har vi hatt en direkteplass pluss en kvalikplass til champions league, sier Arild Østeby i Serieforeningen i håndball.

Innbyrdes oppgjør
Det er Larvik og Byåsen som har tatt disse to plassene, og siden de to klubbene også har vært cupfinalister i NM, har det vært en av de to andre semifinalistene som har fått plassen i europacupen for cupvinnere.

- Vi måtte innføre en regel som gjorde det klart hvilke av de to semifinalistene som skulle få spille cupvinnercup. I fjor var Gjerpen og Levanger tapende semifinalister for Byåsen og Larvik, og da skulle normalt den beste av disse to klubbene i innbyrdes oppgjør ha sikret seg plassen i årets cupvinnercup. Hadde situasjonen vært helt lik i innbyrdes kamper, ville tabellplasseringen vært avgjørende, sier Østeby.
Nå fikk begge lagene være med i cupvinnercupen 2008/09 fordi Larvik hadde vunnet cupvinnercupen. Ellers hadde E-cupplassen gått til Gjerpen som best i innbyrdes oppgjør mot Levanger.

Må slå Stabæk
Og blir Larvik og Byåsen best i både serie og cup også denne sesongen, er Storhamar garantert å få spille i cupvinnercupen neste i 2009/2010 hvis de er bedre enn Stabæk i de to innbyrdes serieoppgjørene.

I tillegg må Norge ha samme internasjonale rangering som de har hatt de siste årene, også foran sesongen 2009/10, men ifølge Arild Østeby er det ingen ting i øyeblikket som tyder på at den blir forandret.
I håndballens europacup er det også slik at de lagene som ikke makter å komme gjennom nåløyet til champions league i kvalifiseringsspillet, automatisk går inn i EHF-cupen - den som Storhamar deltar i nå.
I det innledende puljespillet i champions league går de to beste lagene i hver pulje videre, mens treerne hopper inn i cupvinnercupen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat