23. okt
VM-AKTUELLE: Både Kamilla Sundmoen (t.h.) og Maja Jakobsen kan komme med i VM-troppen. Nøkkelen for Sundmoen kan bli en turnering i Ungarn.
 
Kan hoppe på VM-toget i Ungarn
Kamilla Sundmoen (28) kan skaffe seg en VM-billett gjennom gnistrende spill på klubblaget og rekruttlandslaget.

Publisert: 02.okt.2013 05:50
Oppdatert: 31.mar.2014 18:43

HAMAR (HA): 8. oktober tas det ut landslagstropper. A-landslaget skal spille EM-kvalikkamper mot Romania 23. og 27. oktober, mens rekruttlandslaget skal til Ungarn for å spille turnering mot blant andre Brasil og Kroatia i den samme perioden.

Trolig rekruttlandslaget

– EM-kvaliken kommer kanskje litt tidlig for Kamilla Sundmoen, Nora Mørk og Camilla Herrem. Men det er bra nivå på turneringen i Ungarn, hvor spillerne kan måle seg på hvor de står. Slik situasjonen er nå er det mest aktuelt med spill i Ungarn-turneringen for Kamilla Sundmoen. Det kan være midt i blinken for henne i forhold til å kjempe om en VM-plass, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson, som var på plass i Prestrudhallen i går.

Han fortsetter med mer om Sundmoens VM-sjanser:

– Noen jenter som ikke spiller EM-kvaliken kan kjempe seg inn i en VM-tropp. Jeg har sett at Kamilla er på veg tilbake til et veldig bra nivå. For å komme inn i en VM-tropp må hun være på sitt beste hele vegen, bli stabil. Jeg vil se at hun tåler kjøret. Og så handler det selvfølgelig om hva vi trenger. Det er snakk om en tropp på 16 spillere, og vi skal fylle mange roller.

– Mot Glassverket var Kamilla god i en omgang, og sa datt det litt. Hun mangler en del kamptrening, men jeg tror hun bare blir bedre og bedre. Så får vi se, sier landslagstreneren.

Kamilla Sundmoen hadde en prat med Hergeirsson før gårsdagens trening, og vet hva som gjelder.

– Jeg må bli mer stabil. Det har svingt litt for mye. Jeg har spilt flere gode 1. omganger, sier Storhamar-jenta, og fortsetter:

– Jeg må jobbe med angrepsspillet, bli råere i etablert angrep. Det handler mye om å finne den gode følelsen, og spille på seg sjøltillit. Jeg kjenner at jeg er på veg.

Fortsatt trua på VM

– Jeg har fortsatt trua på at jeg kan komme med i VM-troppen, for jeg vet at jeg har mye å gå på. Det handler om å kline til i seriekampene framover, og hvis jeg spiller turneringen i Ungarn blir den utrolig viktig, sier Kamilla Sundmoen.

Hergeirsson sier dette om de andre landslagsaktuelle Storhamar-jentene:

– Maja Jakobsen er den av Storhamar-jentene som er nærmest en VM-tropp. Hun har vært stabilt god både som back og kant. Betina Riegelhuth har vært litt ute i det siste på grunn av nesa. Hun er i en vippeposisjon til en plass i en tropp. Når det gjelder Stine Lidén så er hun et framtidsprosjekt. Hun er mest aktuell for en rekruttropp nå. Hun trenger internasjonal matching, sier Thorir Hergeirsson.

PS! Troppen til VM i Serbia (4. til 23. desember) tas ut 12. november, 14 dager før Møbelringen cup.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke