7. des
SKAL TILBAKE: Izabela Duda tar sofaen til hjelp noen uker framover. Slalåmskiene i bakgrunnen ble kjøpt dagen før hun ble skadet og er parkert til neste år.
 
Kanskje klar til høstsesongen
Storhamars hardskytende back fikk i går konstatert avrevet korsbånd og er ferdig for denne sesongen. Om alt går på skinner i rehabiliteringen, blir hun kanskje klar til starten på høstsesongen 2009/2010.

Publisert: 24.jan.2009 05.38
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg kunne ha tenkt meg en annen beskjed enn dette foran helgens kamp mot Bækkelaget. Vi har vært forskånet fra alvorlige skader i Storhamar, men sånn er verden, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Han fikk beskjeden om Duda midt på dagen i går.
Dudas skade betyr et halvt år med rehabilitering regnet fra operasjonsdatoen. Selv regner Izabela med å bli operert om tre ukers tid, når hevelsene i kneet er gått ned.

Stort tap
- Det kan gå noen uker før hun får inngrepet, sier Arne Senstad og legger til: Går alt veien, kan hun være klar til høstsesongen 2009/2010, men da skal hun ha flyt i rehabiliteringen og opptreningen etter operasjonen.

- Jeg skal tilbake til sesongstart. Hvis det er mulig, skal jeg prøve å stjele litt tid ved å ta opptrening og restitusjon veldig seriøst. Jeg har kanskje fire-fem år igjen av karrieren og den tida vil jeg utnytte, sier Izabela og røper hun og samboer Hubert går med planer om å bosette seg på Hamar for godt.

Tøft å miste Duda nå
Hun legger ikke skjul på at skaden kom på et dårlig tidspunkt. Med korsbåndsbruddet er hun oppe i en helt ny situasjon. Som håndballspiller har hun aldri tidligere vært alvorlig skadet.

Senstad var naturligvis ikke glad for å miste Izabela Duda som har vært Storhamars desidert beste spiller i eliteserien.
- Det betyr mye å miste toppscoreren. Alle lag ville ha merket det. For oss blir det som en helt annen verden å stille til kamp uten Izabela Duda.
Bedre blir ikke situasjonen av at en annen av støttespillerne med stor eliteserieerfaring, målvakten Heidi Tjugum, bestemte seg for å legge opp like før helga.

- Vi dør ikke av dette
- Vi legger oss ikke ned for å dø av den grunn. Jeg har tro på at de andre spillerne skal kunne vokse seg inn i de rollene eliteserien krever. Jeg vet at de andre vil og kan, men vi er fremdeles et lag med lite eliteserieerfaring, derfor må vi regne med å bruke tid. Likevel regner jeg ikke med at vi blir like gode uten Heidi og Izabela som med dem.
- Hva betyr dette for målsettingene for sesongen?

- Hvis alt går vår veg, kan vi fortsatt være med og kjempe i toppen bak Larvik og Byåsen, men jeg erkjenner at vi er mer som en utfordrer i angrepsposisjon nå, enn i forsvarsposisjon, sier Senstad som i fjor trente Storhamar til seriebronse i debutsesongen i eliteserien.

Vurderer erstatter
Om det kan bli aktuelt å hente inn en erstatter for Izabela Duda, har ikke Storhamar bestemt seg for ennå.

- Vi må gjøre en sportslig og økonomisk vurdering om hva vi skal gjøre og gårsdagens beskjed, vil gjøre at vi må ta denne diskusjonen ganske raskt, sier Arne Senstad.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke