24. okt
Smerter: Kamilla Sundmoen måtte av banen etter en smell i kneet mot Gjøvik HK. Assistenttrener Bent Svele iler til for å sjekke kapteinen, mens Tina Engan (t.v.) og Thea Tangnes følger bekymret med. På tribunen bak sitter en skadet Malene Aambakk.Foto: Kai Kristiansen
 
Knesmerter kan stanse Sundmoen
Kamilla Sundmoen (30) måtte forlate banen søndag og det er tvilsomt om hun rekker kveldens cupkamp.

Publisert: 30.sep.2015 12:00
Oppdatert: 30.sep.2015 12:06

Det som i utgangspunktet var en ufarlig, men smertefull kne mot kne-kollisjon, har gitt Storhamar kapteinen kneplager og hevelse.

– Det er det samme kneet som jeg har vært skadet i tidligere, og trøkken har gitt meg smerter på baksiden av kneet, sier Sundmoen som vil vente i det lengste før hun avgjør om hun kan spille.

– Er jeg usikker står jeg over kampen, sier Sundmoen til HA-sporten dagen før møtet med bunnlaget i eliteserien Skrim fra Kongsberg.

Tøff motstand

Gjestene har ikke tatt et eneste poeng så langt i eliteserien, men Sundmoen mener likevel gjestene må finne seg i å være favoritter.

– Det er tross alt et eliteserielag, sier Sundmoen og skyver favorittstemplet over på gjestene fra Kongsberg.

Storhamar møtte Skrim i Vestfjorden Cup i sommer og vant lekende lett med 10 mål.

– Det var treningskamp og betyr ikke noe nå. Vi banket også Tertnes to ganger i sommer, men i eliteserien ligger laget fra Bergen på tredjeplass, påpeker Storhamar kapteinen.

Må løfte seg mye

Men det er neppe Skrim sin triste serieåpning som skremmer Sundmoen mest. Storhamars egne prestasjoner har nemlig ikke vært spesielt solide, til tross for tre enkle seire i serien.

– Vi må opp på et helt annet nivå i kveldens cupkamp. Resultatene har vært gode, men prestasjonene har vært for dårlige, sier Sundmoen og legger til at trener Arne Senstad ga tydelig beskjed om det etter 12-målsseieren mot Gjøvik HK.

Redusert skuddtrussel

– Det er slutt på tida hvor Arne bare kjefter og smeller. Nå stiller han krav til at vi som er ute på banen sørger for å gjøre ting bedre.

Storhamars skadeliste er i ferd med å skape bekymringer for samme Arne Senstad.

Fra før er Ellen Marie Folkvord, Malene Aambakk og Martine Hovden ute, og bakspillerrekka til Storhamar blir betydelig svekket om også Sundmoen må stå over.

– Stallen er smalere enn vi ønsker i øyeblikket, men det betyr bare at andre må ta større ansvar. Uansett skal vi ha mulighet til å komme oss til kvartfinalen, mener Sundmoen.

Her er Skrims resultater fra seriespillet: Larvik–Skrim 38-15, Skrim–Oppsal 19-29, Skrim–Halden 22-28, Byåsen–Skrim 32-20, Skrim–Tertnes 25–27.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke