7. des
SAMARBEID: Arne Senstad gleder seg til å jobbe tett med Betina Riegelhuth igjen. Sjefen mener nysigneringen bør bli toppscorer i eliteserien.Foto: Kai Kristiansen
 
Krever 150 scoringer av Betina
Betina Riegelhuth (29) ble vraket fra den norske OL-troppen, men Arne Senstad mener hun bør score minst 150 seriemål for Storhamar.

Publisert: 26.jul.2016 06.13
Oppdatert: 26.jul.2016 06.18

Etter en sesong i danske Team Esbjerg, er prikkskytteren tilbake i Hamar. Treneren hennes synes ikke det er noen grunn til å skru forventningene ned før comeback-sesongen i eliteserien.

– Hun er landslagsspiller, og derfor en stor og viktig signering i norsk håndball. Jeg mener hun bør bli toppscorer i eliteserien, sier Senstad og legger ikke skjul på at han stiller store krav til 29-åringen.

Har spilt på 80 prosent

Senstad har jobbet med bakspilleren i flere sesonger og mener Betina har mer å by på enn hva hun har vist de siste sesongene.

– Hun har stort sett spilt på 80 prosent av sin egen kapasitet, påstår Senstad før han legger til:

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe knallhardt med Betina.

Hovedpersonen selv tar trenerens krav på strak arm.

– Han har sagt det samme til meg også, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å innfri, smiler Riegelhuth.

– Betina skal dyrkes og gis alle muligheter til å lykkes. Så god er hun, fastslo Senstad.

150 scoringer er kravet

Med Betina tilbake, har Storhamar bakspillere med ulike kvaliteter. Skuddtrusselen til Riegelhuth, tempoet til Kamilla Sundmoen og gjennombruddskraften til Tonje Enkerud kan sørge for gode opplevelser på banen.

– Betina bør score 150 mål. Om Kamilla og Tonje i tillegg holder seg skadefrie, har vi et lag som ganske mange vil grue seg til å møte, spår sjefen på benken.

Likevel er treneren nærmest som vanlig bekymret for skadesituasjonen i spillergruppa.

– Vi har en del spillere som enten er skadet, eller er på vei tilbake etter skade. I tillegg er det fortsatt usikkert om både Martine Hovden og Malene Aambakk blir fullt restituert etter sine alvorlige og langvarige skader, sier treneren, som tror Larvik, Vipers og Glassverket ser sterkere ut enn de øvrige lagene i vår øverste liga.

– Bak disse lagene er det flere som kjemper om en plass på øvre halvdel. Storhamar er selvsagt et av lagene som kan havne der, smiler Arne Senstad.

For Betina Riegelhuth er fortsatt OL-varkingen et sårt tema.

– Det sitter i kroppen og er litt sårt å snakke om, innrømmer nykommeren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke