9. des
LØNN FOR STREVET: Kamilla Sundmoen & co har fått lønn. I dag reiser de til Fredrikstad på jakt etter flere poeng.FOTO: Mattis Røhne
 
Lønna har kommet
Nå har Storhamar-spillerne endelig fått lønn. Men jentenes trener Arne Senstad mener at tunge bein har vært et større problem enn uteblitte penger.

Publisert: 06.nov.2010 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Tapet mot Levanger irriterer fortsatt, og med penger på kontoen igjen, kan spillerne konsentrere seg fullt om håndballen en stund igjen.
- Vi har fått lønn, så det er ikke noe problem lenger. Det var jo en bekymring, men vi visste jo om det før vi slo Nordstrand også, så det har nok ikke betydd noe på banen, sier Kamilla Sundmoen.

Neste lønn usikker også
Det er likevel store sjanser for at neste lønn heller ikke kommer som avtalt.
- Vi regner med forsinkelse på neste lønn også, men vi håper den kommer etter hvert. Vi vet at de jobber hardt på kontoret for oss, og at dette er en vanskelig periode likviditetsmessig, sier Sundmoen.
Trener Arne Senstad er også glad for at både han og spillerne har fått lønn. Men han har flere bekymringer enn det. Han tror treningsopplegget som er justert med innspill fra Olympiatoppen, er noe av forklaringen.

Justerer treningen
- Det svinger, og vi er ustabile. Vi har ikke truffet helt. Laget er ikke der vi har vært før med aggressivitet og trøkk. Nå har vi har lagt om litt på treningsprogrammet, selv om jeg var skeptisk til det. Vi har trent litt mer lengre løping. Og noen er blitt litt tregere. Vi mangler den siste viljen som vi har vært kjent for tidligere.
- Kampen mot Levanger var veldig representativt. Vi hadde ikke klart å restituere oss - verken mentalt eller fysisk. Og jeg ser at vi reagerer annerledes i år. Noen mener vi vil få betalt for dette utover i sesongen, men vi har stått løpet bra før også med det vanlige opplegget. Likevel er det dumt å la noe være uprøvd når det kommer fra noen som kan dette, sier Senstad.
Som likevel velger å stole mest på seg selv nå.
- Vi kommer til å legge om litt nå. Vi trenger å ha spillerne på alerten hele tiden, fastslår han.

Skal slå Fredrikstad
- Men Fredrikstad skal dere slå uansett?
- Ja, men Fredrikstad knuste Levanger. Sånn er håndballen. Og vi kan slå Fredrikstad med 15 mål, men på en dårlig dag kan vi tape med fem mål. Storhamar er liksom ikke det laget du setter alle pengene på slik det er nå, sier Senstad.
- Hvilken rolle har det spilt rent sportslig at spillerne ikke fikk lønn til avtalt tid?
- Jo lengre slik ting drøyer, jo verre er det. Men nå har de jo fått lønn. Likevel er det ikke til å legge skjul på at det ble en del prat om det. Det er tross alt noen som har dette som hovedinntekt. Derfor var det en del reaksjoner med en gang. Det kom brått på mange, sier Senstad.
Kamilla Sundmoen avfeier likevel dette som noe sportslig problem.
- Vi har hatt tøffere styrketrening nå, men jeg tror det meste sitter i hodet. Nå skal vi bare gå på banen å vise at vi duger igjen. Det gjør vi ved å slå Fredrikstad, sier hun bestemt.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke