23. okt
SYND: Storhamar-trener Arne Senstad synes det er synd for spillerne dersom klubben ikke ser seg i stand til å stille i europacupen. Både han og leder i Elverum, Kjell Kulvedrøsten (lille bildet), mener det er viktig at lagene får sjansen i Europa når de
 
Må kanskje si nei til E-cup
Storhamar og Elverum har fått lov til å spille E-cup av Norges Håndballforbund kommende sesong, men må ta et valg på om de har råd til å stille før midten av juni.

Publisert: 27.mai.2008 06:05
Oppdatert: -

HAMAR: Da Norges Håndballforbunds styre bestemte å sette Storhamar under skjerpet overvåking, sa de likevel ja til at klubben kan delta i europacupen dersom klubben finner det forsvarlig.

Daglig leder i Storhamar Håndball, Svein-Erik Edvartsen, bekrefter at han skal legge fram en redegjørelse til styremøtet i klubben 10. juni.

Finale for pluss?
- Jeg har fått i oppgave å se på om det er forsvarlig at vi stiller i europacupen, og hvor mye en slik deltakelse kan komme til å koste. Jeg skal høre litt med flere norske klubber om hvilke erfaringer de har, forklarer Edvartsen.

Han har blant annet vært i kontakt med Larvik HK allerede, og erfaringene der er ikke positive for Storhamar.
- De regnet med at de så vidt kom til å gå i overskudd da de kom til finalen, og det er jo ganske tøft sportslig, sier Edvartsen.

Fortjener spill
Trener Arne Senstad håper klubben får til spill i E-cupen.

- Disse jentene fortjener å få spille i Europa. Selv om det sportslige nivået kanskje ikke står i stil med utgiftene i de første rundene, er det et viktig steg videre på den sportslige stigningen i forhold til å utvikle seg. Det blir en ordentlig nedtur dersom vi ikke får vært med, innrømmer Senstad, som i går kveld hadde sin første trening foran den kommende sesongen.
- Jeg tok en telefon til jentene søndag, og informerte litt om dette. Jeg har jo ikke visst hvordan situasjonen har vært, og hadde nok litt dårlig smak i munnen i forhold til mange av de nye spillerne jeg har fått hit, men de har vært overraskende positive og innstilt på å gjøre en like god jobb.

Reddet lisensen
Elverum håndball skal også gjøre en vurdering om de kan være med i europacupen.

Leder Kjell Kulvedrøsten jobber for å få det til.
- Det er opp til styret å beslutte om det blir noe av, men min oppfatning er at når vi først har kommet dit, bør vi også gjøre alt for å få det til. Men vi må dokumentere overfor håndballforbundet at vi kan finansiere deltakelsen.

Elverum Håndball startet den økonomiske snuoperasjonen allerede under sesongen i vinter.

Det var trolig viktig med tanke på i det hele tatt å få lisens denne sesongen. Elitesatsingen for herrer endte med en million kroner i minus i 2007, mye takket være at islandske Hannes Jon Jonsson ble hentet inn som redningsmann.

En million i minus
Totalt ble den negative egenkapitalen på ca. 700.000 kroner. Forbundet godtar ikke mer enn en million i minus.

- Det var vel en risiko for ikke å få lisens, men det forrige styret startet en jobb med å snu situasjonen, samtidig som sponsorene, banken og kommunen alle bidro i mars. Fokus fra klubbens side er at vi må være ansvarlige, og rette opp dette, men vi trenger nok tre-fire år for å komme i balanse igjen. Det er viktig med tanke på det grunnlaget klubben har bygget opp de siste årene, tror Kjell Kulvedrøsten, som ikke tror det blir aktuelt å anke saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke