24. okt
GJENNOMBRUDD: Lise Løke og Storhamar leverte en god kamp mot Byåsen. I kveld er det 4. runde i cupen mot Vipers Kristiansand.
 
Målet er Spektrum
Storhamars cupinnsats har vært bedre og bedre i hvert år Arne Senstad har vært trener i klubben. I fjor stoppet det i semifinalen, og i år vil Senstad helt til finalespill i Spektrum.

Publisert: 07.okt.2009 05:09
Oppdatert: -
HAMAR: Første hinder på Storhamars vei til Spektrum er Vipers Kristiansand - eller Våg som klubben het tidligere.

Storhamars cupinnsats har bedret seg ett hakk hver eneste sesong Arne Senstad har vært trener i klubben. Det året han tok håndballjentene fra 1. divisjon til eliteserien, tapte Storhamar for Bjørnar i cupens fjerde runde.
I 2007/08 gikk det strake veien til kvartfinalen, men da røk Storhamar for Levanger.
Forrige sesong kom Hamar-jentene seg gjennom kvartfinalen, men så var det slutt da Byåsen kom på besøk i semifinalen.

Bedre og bedre
- Det betyr at Storhamar gjør det bedre og bedre i cupen for hvert år det, Senstad.

- Ja, er det ikke slik det skal være, da? Så i år må vi gå hele veien. Nå er det snakk om finale, sier Storhamar-treneren.
Han synes å ha registrert at janteloven også eksisterer i håndballmiljøet. Etter at Storhamar flagget en målsetting om seriebronse, har Storhamar merket at det finnes folk som har kost seg over at laget har slitt i innledningen av seriespillet.
- Jeg synes målet vårt har vært edruelig etter tredje- og fjerdeplass i de to første sesongene i eliteserien. Da må vi tørre å gå for bronse, sier Senstad.

Gode i 3-2-1-forsvar
I cupen er målet å komme til finalen.

- Hvis en kan unngå å møte Larvik og Byåsen på veien dit, er det fullt mulig. Vi satser på å gå hele veien, fastslår treneren.
Det betyr at Vipers må slås i Kristiansand i kveld. Vipers het Våg da de slo ut Storhamar i semifinalen i sluttspillet i vår, og Senstad mener det er greit å ta med seg lærdommen fra den kampen.
- De er flinke til å spille et offensivt 3-2-1-forsvar. Spillerne er dyktige til å flytte beina og gode til å ødelegge motstanderens spill. Vi må spille klokt for å slå dem, men vi har vist at vi har klart det tidligere, sier Senstad og sikter til de to seriekampene forrige sesong. Da vant Storhamar 28-22 hjemme og 28-24 i Kristiansand.
Sesongen før vant også Storhamar begge seriekampene mot Våg: 34-25 hjemme og 20-15 på bortebane.

Byåsen-kampen
Storhamar spilte glimrende håndball i sesongoppkjøringen, men havnet nede i en bølgedal da seriespillet startet. Forrige tirsdag oppnådde de et sterkt uavgjortresultat borte mot Byåsen, men Arne Senstad vil ikke garantere at laget er over kneika av den grunn.

- Nei, jeg er ikke helt trygg på at alt er på plass. Det var flere ting i Byåsen-kampen som ikke var helt bra i forhold til det vi har gjort på vårt beste. Det er ikke bare å skru på en bryter. Vi får en ordentlig utfordring i kveld, mener Senstad foran en lang busstur tur/retur Hamar-Kristiansand.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke