10. des
OL-KVAL: Marthe T. Østeraas skal spille OL-kvalifisering sammen med damelandslaget i ishockey i Shanghai.
 
Marthe spiller for OL-billett
Marthe T. Østeraas (25) jobber som lærer på Gaupen, bor i Hamar og spiller ishockey for Vålerenga. Nå er hun en av George Kingstons jenter som drar til Shanghai i håp om å kvalifisere seg til OL.

Publisert: 17.okt.2008 06.31
Oppdatert: -
HAMAR: Marthe T. Østeraas har et sterkt ønske om at det norske kvinnelandslaget i ishockey skal greie å kvalifisere seg til OL i Vancouver i 2010 når de møter Kina, Japan og Tsjekkia i kinesiske Shanghai 6.-9. november.
Kingston er trener
- OL er det store målet både for oss som spiller på laget og for vår trener George Kingston, sier Marthe til HA-sporten.

Hun kan ikke få fullrost den meritterte treneren som Ole-Jacob Libæk hentet til Norge igjen. Denne gangen for å trene det norske kvinnelandslaget.
- Vi er blitt veldig mye bedre det året vi har hatt Kingston som trener, og han er veldig god hockeyfilosofi, sier Hamar-jenta, som har fire NM-gull med Vålerenga - ett mindre enn broder Magnus i Storhamar.
- Han gikk forbi meg da han ble med igjen på Storhamar i vår, men før denne sesongen er over, satser jeg på å ha tatt han igjen, sier lillesøster.

Trener med Dragons
- Hvordan er det for ei Storhamar-jente å spille for erkefiende, Vålerenga, da?

- Jeg føler det er lov i damehockey. Det er jo ingen mulighet å spille i Hamar, forklarer Marthe.
Ikke for det. Hun trener med Storhamar. Spiller puck sammen med U17-laget i Dragons, og synes hun trener på et høyere nivå med dem enn hun gjør i kvinneligaen.
Marthe er heller ikke ukjent med å takle gutta på isen.
- Jeg spilte sammen med gutta i Storhamar fra jeg var sju til 14 år gammel.
Den gang het lagkameratene Patrick Thoresen, Marius Holtet, Cato Ørbæk, André Paulsen og Espen Kristiansen for å nevne noen.

Over til håndball
Som 14-åring la hun opp og begynte å spille håndball i Storhamar i stedet. Den karrieren ble kortvarig. Etter ett år røk et korsbånd, og så måtte hun gjennom to operasjoner.

- Jeg hadde dømt litt hockey allerede, men etter håndballen, begynte jeg for fullt med det. Jeg dømte opp til 1. divisjon for menn, fikk med meg en NM-finale for kvinner og dømte i firenasjoners for gutter U16 i Hamar. Noen flere landskamper ble det også, forteller Marthe.
Men hun hadde bevart lysten på å spille hockey, og fire år siden var hun i gang igjen med Vålerenga.

På landslaget
To måneder senere var Marthe på landslagssamling, og etterpå har hun vært inne i varmen.

I bøkene står 25-åringen bokført med fem A-landskamper, men hun har atskillig flere. I ishockey er det nemlig slik at det bare er OL- og VM-kamper som teller. Marthe har en VM-deltakelse i sesongen 2006/07 bak seg, men har spilt flere firenasjoners og en rekke treningslandskamper.
Rik i kroner blir hun definitivt ikke av å spille kvinnehockey.
- Vi slipper å dele på utgiftene når vi er i Shanghai. Tapt arbeidsfortjeneste får vi ikke, men vi har det veldig gøy, sier Hamars hockeylandslagsspiller til HA-sporten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke