7. des
STOLT: Bjørn Inge Os, daglig leder i Storhamar håndball, er strålende fornøyd med dugnadsjobben som ble lagt ned i forbindelse med Storhamarcup. Nå er han strålende fornøyd med rekordstort overskudd etter turneringen.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Millionoverskudd i Storhamar
Bjørn Inge Os er stolt over helgens Storhamarcup, og nå kan han smile hele veien til banken.

0
Publisert: 31.mai.2016 06.12
Oppdatert: 31.mai.2016 07.38

3678 glade håndballspillere deltok under helgens Storhamarcup, som ble arrangert i 13 haller, og på 17 forskjellige flater. Det var et rekordstort antall lag og spillere, noe som også resulterte i et rekordstort overskudd for Storhamar håndball.

– Vi har budsjettert med et overskudd på én million, og det har vi passert for lenge siden. Vi er nærmere 1,5 millioner, men tallene er ikke helt klare ennå, sier en stolt daglig leder i yngres avdeling, Bjørn Inge Os, som forteller om en omsetning på rundt fem millioner.

Avhengig av overskudd

Han er stolt over all dugnadsjobben som ble lagt ned i forbindelse med arrangementet, og han stråler da han snakker om overskuddet, som de er avhengige av.

– Vi er avhengig av overskuddet for å kunne ha en daglig leder. En så stor klubb må ha en daglig leder, forklarer Os, som har flere alternativer de kan bruke overskuddet på.

– Hvis vi får det overskuddet vi ser ut til å få, så har vi nok til å kunne dekke halleie for to år, for alle lagene, i Prestrud-hallen, Boligpartner Arena og Ottestad-hallen. Vi kan også bruke overskuddet på spillerutvikling, eller å utvikle trenerne våre og sende dem på kurs, og vi kan sende flere lag på flere cuper, sier han.

Endringer til neste år

Storhamarcup har tidligere blitt arrangert i Vikingskipet, men i år måtte de flytte turneringen på grunn av arbeid i hallen.

At de måtte arrangere turneringen i andre haller, sørget for at man fikk et overskudd som er på dobbelt så mye som fjoråret, men Os forklarer at planen er å flytte turneringen tilbake til «Skipet».

– Vi kan ikke gjøre det som vi har gjort i år, det blir endringer. Vi har klart å få et mye større overskudd enn vi har hatt tidligere. Jeg tror de har klart 1,4 millioner en gang, i Vikingskipet, men det er vesentlig mye høyere enn det var i fjor, forklarer han.

Aldri mer utebaner

I år gikk også noen av kampene på kunstgressbanene på Prestrud. Det frister ikke til gjentakelse.

– Jeg skal aldri mer ha utebaner. Det er for væravhengig, og en håndball spretter for dårlig på kunstgress, sier Os lattermildt.

Han trekker også fram kiosksjefen for turneringen, som står for mesteparten av inntektene.

– Hun har gjort en fenomenal jobb, og det har vært kiosker ved alle banene. I Vikingskipet har vi ikke hatt muligheten til kiosksalg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke