7. des
INTERNASJONALT: Morten Finborud (til høyre) skal være hovedleder for Thorir Hergeirsson og den norske håndballtroppen i Kina. Til venstre på bildet Ivar M. Karlstad i region Innlandet.
 
Morten vil vinne VM- gull for damer
Hvis Katrine Lunde Haraldsen og de andre norske håndballjentene tar VM-gull i Kina, blir også Hamar-mannen Morten Finborud (51) verdensmester for damer!

Publisert: 02.okt.2009 05.16
Oppdatert: -
HAMAR: - Ja, det er nemlig slik at alle i VM-troppen får medalje, og jeg har en hårete ambisjon om å vinne VM for damer, sier Storhamars Morten Finborud til HA-sporten.
Hovedleder for Norge
Saken er den. Morten Finborud er som styremedlem i Norges Håndballforbund valgt til hovedleder for kvinnelandslaget denne perioden.

Den tidligere Storhamar-lederen hadde den samme oppgaven i Kroatia i sommer, i Danmark nå nylig, og før VM er det samling med dobbeltkamper mot Kina og Brasil og Møbelringen Cup.
Finboruds landslagsoppgaver er svært mangfoldige. Men det sportslige har han ikke noe med, selv om det var Finborud som styrte prosessen rundt ansettelsen av Marit Breviks etterfølger sammen med forbundets generalsekretær Per Otto Furuseth.
Det sportslige styrer Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdal.

Spennende samspill
- Mine oppgaver er av utenomsportslig karakter, fastslår Finborud.

- Jeg har ansvaret for det formelle rundt arrangementet, knytte kontakter og ha en del av mediehåndteringen. Oppstår det utenomsportslige ting som krever kontakt med myndigheter, er det min jobb. I tillegg er det viktig å bruke mesterskapet til å knytte relasjoner. Det er en veldig spennende oppgave, og relevant til næringsutvikling. Vi er 16 spillere og åtte, ti ledere, og det er veldig viktig at alle jobber i samme retning. Samspillet i troppen er spennende, sier Finborud.

Nesten en måned
Han tar med seg den norske troppen og reiser til Kina 28. november. Finborud rekker så vidt å hente juletre når han kommer hjem 22. desember.

Da har Morten forhåpentlig vunnet håndball-VM for damer.
PS! Det blir garantert flere fra Storhamar som får oppleve VM i Kina. Bent Svele vil være på plass som ekspertkommentator for TV2, og etter alt å dømme spiller Anja Edin seg inn i selve VM-troppen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke