16. des
UTEN LØNN: Kamilla Sundmoen er en av ni spillere som ikke har fått lønn.
 
Ni spillere og to trenere venter på lønn
Ni spillere og to trenere i Storhamar Håndball venter på lønnen de skulle ha hatt 20. oktober. Klubben er inne i en periode med likviditetsproblemer, men styret jobber fortsatt for at klubben skal gå i overskudd i 2010.

Publisert: 29.okt.2010 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Ole Erik Hulleberg sier til HA-sporten at Storhamar prioriterer å betale lovpålagt moms og lønn, og spillerne vil få lønn så fort det kommer penger inn på kontoen.
- Hvor lenge vil likviditetsproblemene vare?
- Etter at vi var ferdig med gjeldssanering og fått et ansvarlig lån fra Hamar kommune på 2,3 millioner kroner, så vi at vi fortsatt hadde en halv million kroner i gjeld som skulle betjenes. Da gjorde vi det også klart at det ville komme måneder da vi hadde dårlig likviditet. For å være sikre på å unngå slike likviditetsperioder i tiden framover, må vi ha et par år med et overskudd på 200.000-250.000 kroner - hvis ingen går inn og tar gjelden, da, sier Hulleberg.
Når det gjelder de kommende lønnsutbetalingene, sier Storhamar-lederen:
- Vi har to storfaktureringer i året av sponsormidler, og den neste er i januar. Men i disse dager fakturer vi ut treningsavgifter, medlemskontingent, støttemedlemskap og andre inntektsbringende tiltak, og vi jobber med å få inn penger vi har utestående hos andre. Lønn vil bli utbetalt fortløpende, og vi betaler så fort vi har mulighet.
- Hva vil dette bety for årets økonomiske resultat?
- Vi har fortsatt som mål å komme ut av året i pluss, og vi prøver å styre mot et overskudd på 100.000 kroner.
Storhamar har budsjettert med sponsorinntekter på fire millioner kroner i år. Det målet har klubben nesten nådd takket være vårens redningsaksjon som innbrakte 900.000 kroner.
- Men jeg hadde som mål at vi skulle greie ytterligere 800.000 kroner. Neste år må vi opp på fire til fem millioner kroner i sponsorinntekter, og på sikt bør vi ha fem millioner kroner for å ha god likviditet, sier Ole Erik Hulleberg.
Kamilla Sundmoen er en av de ni spillerne som ikke har fått utbetalt lønn denne måneden, og Storhamar-kapteinen sier til HA-sporten at hun ikke ønsker å si noe om situasjonen.
- Vi er blitt enige om at det er styret som skal uttale seg, og det respekterer jeg, sier Sundmoen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke