buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Bedre tider: Daglig leder i Storhamar håndball, Erik Stensrud, mener bedre tider er i vente. FOTO: Henning Rugsveen
 
Ny hall gir 700.000 kroner i merinntekter
En prognose daglig leder i Storhamar håndball, Erik Stensrud, har regnet ut, viser at det er store penger å tjene på en ny håndballhall.

Publisert: 17.des.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar
800.000 plusskroner i netto, er det Stensrud har kommet fram til. Han mener at tallet er meget nøkternt anslått.
- Tallet gjelder for den første hele sesongen vi eventuelt spiller i en ny hall, forhåpentlig 2015, sier Stensrud.
Han bygger anslagene sine på publikumstilslutning, kiosksalg, loddsalg, samarbeidspartnere og nye spillere til yngres avdeling.
- Vi mener at vi kan høyne billettinntektene fra 325.000 til 825.000 på 20 helger med breddehåndball og 13 eliteseriekamper. Dette vil bety en økning på tilskuerantallet på 290 voksne og 50 barn. I så fall vil Storhamar komme opp i rundt 500 betalende tilskuere per eliteseriekamp.
- Vi tror ikke vi har tatt i for mye med en hall som ventelig vil gi plass til 1.700 tilskuere, sier Stensrud.

Pluss over hele linja

Publikumsøkningen vil naturligvis føre med seg høyere kiosksalg. Her går Stensruds prognoser ut på et mersalg på 170.000 kroner (fra 180.000 til 350.000 kroner).
På loddsalget forventer Stensrud en dobling til 120.000 kroner. I tillegg til dette mener han at ny hall vil gi bedre eksponering for samarbeidspartnerne og følgelig ekstrabidrag og flere avtaler. Til sammen gir dette en kalkulert økning på 750.000 kroner.
Og til slutt i Stensruds regnestykke kommer økt oppslutning om yngres avdeling. Han regner med at 50 flere unge spillere slutter seg til klubben i 2015 og ytterligere 50 i 2016. Dette vil gi 120.000 i økning i treningsavgifter for hvert år.
Til sammen utgjør dette en brutto merinntekt på ca. 1,6 mill kroner.

Vil koste mer

Men også utgiftene vil øke med ny hall. Stensrud har regnet med påmelding av fem nye lag i seriespillet, noe som sannsynligvis er litt i overkant regnet ut fra 50 nye spillere, til en kostnad på 30.000 i påmeldingsavgifter. I tillegg kommer følgeutgifter til dommere, etc. med 70.000. Forutsetningen for regnestykket er at kommunen opprettholder dagens utleiepris i en ny hall, slik at de 600.000 Storhamar betaler i Prestrudhallen i dag, blir summen også i en ny hall. For å være på den sikre siden har Stensrud også kalkulert inn en diversepost på 200.000 kroner. Alt i alt vil utgiftsprognosene gå opp i 900.000 kroner, forutsatt at personalkostnader, reiseutgifter, dommerutgifter o.a. holder seg på dagens nivå.
- Vi mener å ha lagt opp til nøkterne inntektsprognoser og vi mener også å ha lagt utgiftssiden noe høyere enn antatt for å være på den sikre siden, sier Stensrud.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat