24. okt
Bedre tider: Øystein Holtet kan vise til et overskudd på over en million kroner for 2015 på mandagens årsmøte.
Foto: Terje Midttun
 
Økonomisk opptur for Storhamar
Storhamar Håndball Elite viser til et solid årsresultat for 2015.

Publisert: 05.mar.2016 13:25
Oppdatert: 05.mar.2016 13:30

Det solide overskuddet på 1.081.000 kroner har gått til å nedbetale gjeld.

For åtte måneder siden sto klubben med 3,8 millioner kroner i negativ egenkapital. Ved utgangen av 2015 har det sunket til 1,7 millioner kroner. Styreleder Øystein Holtet er klar på at skuta nå er på rett vei.
– Det er kjempeartig at vi har klart å komme dit at vi ikke er på randen av konkurs. Det er ingen som står og banker på døra her uten å få respons, og vi føler vi har kontroll, forteller Holtet, som ikke ble overrasket over den drøye millionen klubben hadde i pluss i årsregnskapet for 2015.
– Det var i tråd med det vi hadde forventet. Vi har hatt god oversikt siden vi avsluttet året.

Ligger Foran skjema

«Aksjon Blanke Ark», gjeldssanering, kostnadskutt og sponsorinntekter har vært nøkkelen for at klubben nå ser lyset i enden av tunnelen. Nå mener Holtet hele gjelden skal være nedbetalt innen tre år.
– Vi satte en plan for å ha positiv egenkapital i løpet av fem år, og den er vi litt foran. Vi følger planen fortsatt. En realistisk ambisjon er at vi skal være gjeldfrie desember 2018.
Sportslig sett er det også viktig for Storhamar at de klarer ambisjonene om å være gjeldfrie innen 2019.
– Det er kun de med positiv egenkapital som får spille i eliteserien i 2019. Det er mange som har utfordringer med det, oss inkludert. Vi må gå 600.000 kroner i pluss hvert år for å få til det, forteller styrelederen.

Slipper minuspoeng

Klubben har i 2015 fått inntekter ved innsamling og andre ekstraordinære avtaler som de ikke kan regne med de neste årene.

– Vi må være like forsiktig framover, som det vi har vært til nå, forsikrer Holtet.

Med den reduserte gjelden og det solide årsregnskapet for 2015, har klubben også sikret eliteseriespill neste sesong uten minuspoeng.
– Det er vi veldig glade for. Vi omsatte for sju millioner kroner i 2015. For å unngå minuspoeng måtte vi ha mindre enn 3,5 millioner kroner i gjeld, samtidig som vi måtte ha overskudd siste året. Det er vi godt innenfor, sier han.
Storhamar Håndball Elite har for øvrig årsmøte mandag. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke