16. des
Tilbake: Ellen Marie Folkvord var solid i helga.Foto: Kai Kristiansen
 
Ønsker å være ulike alle andre
En plass blant de fem beste er Storhamar-jentenes mål for sesongen. Det skal de klare gjennom å være uforutsigbare.

Publisert: 22.aug.2016 13.59
Oppdatert: 22.aug.2016 14.01

Storhamar har verken den beste eller bredeste spillerstallen i landets øverste liga. Likevel mener de at en topplass er realistisk.

– Vi skal være det mest uforutsigbare laget i serien. Motstanderne skal slite for å kartlegge oss, smiler den smarte treneren som i går fikk akkurat de svarene han ønsket fra eget lag.

Ekspertene tar feil

Arne Senstad registrerer at mange i håndballen sutrer over regelendringen denne sesongen.

– De såkalte ekspertene mener at sju utespillere vil ta livet av offensivt forsvar. Det skal vi prøve å motbevise, sier Senstad som ikke er noen stor fan av selvutnevnte eksperter.

– I Norge skal de aller fleste vente og se før de gjør noe. I Storhamar skal vi være offensive og forsøke å utnytte de fordelene regelendringene kan gi, sier treneren som varsler at hans lag i perioder vil ta ut målvakten og spille i overtall offensivt.

Slik de gjorde mot et Stabæk-lag som tidlig gikk tom for ideer i begge ender av banen.

Krevende spillestil

Storhamar drev motstanderlaget fra Bekkestua til vanvidd med sitt offensive forsvar. Det kan bli et av varemerkene for laget fra vestsiden av Hamar.

– Vi skal være i stand til å variere veldig mye, og den ideen har jentene kjøpt. Det er krevende både fysisk og mentalt, men om vi skal lykkes i å havne blant de fem beste, slik jentene selv har bestemt, må vi være råere enn de vi møter, slår Senstad fast.

Spår en tøff serie

I denne utgaven av Vestfjorden Cup fikk Storhamar en del nyttige svar. Ikke minst oppgjøret og tapet mot Tertnes var verdifullt.

– Da møtte vi endelig kvalitet og ikke minst motspill som testet oss perfekt. Da fikk vi se hva vi er gode til og hva vi må jobbe mer med. Skal vi havne blant de fem beste må vi trolig ha Tertnes bak oss på tabellen, spår treneren som tror fire lag er bedre enn resten.

– Larvik, Vipers, Byåsen og Glassverket ser sterke ut. Tertnes er også helt der oppe – i tillegg til oss, smiler en fornøyd Arne Senstad.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke