23. okt
MER FEST? Det kan bli mer håndballfest på overraskelseslaget, Storhamar, hvis de slår ut Gjerpen i kvartfinalen.
 
Penger, prestisje og Champions League
Lørdag innkasserte Storhamars håndballkvinner 75.000 kroner for bronsen i eliteserien. Slår de Gjerpen i kvartfinalen, er det sluttspill i Bergen, og da er det kamp om penger og Champions League-kvalifisering.

Publisert: 09.apr.2008 08:46
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar-trener Arne Senstad synes ikke det er skamfullt om Storhamar ikke går til sluttspillet med semifinaler og finale 2. og 3. mai i Bergen.

Men for å komme dit, må Storhamar slå Gjerpen i best av to kamper, som starter med bortekamp i Skien i kveld og avsluttes med hjemmekamp i Prestrudhallen søndag.

Prøve på E-cupspill
- Etter tredjeplassen i serien er det snart stopp på hva som kan forventes av oss, sier Arne Senstad til HA-sporten.

Men som den vinnertypen Storhamar-treneren er, legger han til:
- Nå er det snakk om penger, prestisje og Champions League-kvalifisering. Det har vært et fantastisk humør på jentene etter lørdagens bronsekamp, og det er jo deilig å reise til Skien og vite hva vi har oppnådd i serien. Vi må jo gjøre et forsøk på å vinne, og jeg synes vi var tamme og dårlige da vi møtte Gjerpen i Skien sist. Skulle gjerne ha revansjert akkurat det, men det er ingen flause å tape for Gjerpen - som må papiret burde ha vært nummer tre i seriespillet. For oss blir dette en prøve på e-cupspill med kamper hjemme og borte, sier Senstad.

Champions League
Og når han først er inne på e-cup, så er han meget klar over at sluttspill i Bergen også kan bety kvalifiseringsspill for Champions League.

- Larvik er allerede klar for Champions League, og hvis Larvik går til finalen, vil den andre finalisten få kvalifiseringsplassen, sier Senstad.
En plass i Bergen-sluttspillet betyr også mer klingende mynt i kassa. Lørdag fikk Storhamar 75.000 kroner for seriebronsen. I sluttspillet får vinneren 160.000 kroner, 80.000 går til tapende finalist og hver av de to semifinalistene får 30.000 kroner.

Dyre reisekostnader
Storhamar er allerede kvalifisert for europacupen gjennom sin seriebronse, som ga spill i EHF-cupen. Men det er ingen tvil om at Champions League er langt mer lukrativ.

Arild Østeby i Norges Håndballforbund forteller at en del klubber har vegret seg for å være med i EHF-cupen de siste årene på grunn av store reisekostnader.
Noen slike tanker har ikke Storhamar.
- Dette er noe ledelsen må ta tak i, men jeg synes det ville være en nedtur om vi skulle trekke oss, sier Arne Senstad.
- Dette har vi ennå ikke har rukket å diskutere, men jeg vil jo tro at vi selvfølgelig satser på E-cupen. Det ville være unaturlig å ikke være med, sier Storhamars sportslige leder, Bertil Pålsrud.
Arild Østeby sier til HA-sporten at Norge er såpass høyt rangert internasjonalt at norske lag som regel kommer inn i EHF-cupen i andre- eller tredje runde, og da er det trekning i august.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke