24. okt
I KVART'N: Rannveig Haugen trives i dansk toppfotball, og nå er Team Esbjerg klar for kvartfinalen i cupen mot Viborg.
 
Rannveig klar for kvartfinalen
Hamar-jenta Rannveig Haugen (24) stortrives med dansk topphåndball. Nå er hun og Team Esbjerg klar for kvartfinalen i cupen etter å ha slått ut FC København i åttedelsfinalen.

Publisert: 16.sep.2008 06:11
Oppdatert: -
HAMAR: – Vi sto for litt av ei cupbombe da vi slo ut FC København i åttedelsfinalen, forteller Rannveig Hauge til HA-sporten.

Esbjerg vant 25-22 mot Anja Andersens stjernespekkede lag, og Rannveig benyttet anledningen til å score to mål på Cecilie Leganger, som er kåret til verdens beste keeper.

Mot ny toppkeeper

København og Viborg var cupfinalister i fjorårets danske håndballfest, og Viborg med blant andre Katrine Lunde Haraldsen og tvillingsøster Kristine Lunde sikret seg mesterskapstittelen.

Og det er nettopp Viborg som er Rannveigs motstander i kvartfinalen neste onsdag, og dermed møter hun nok en keeper i den aller ypperste verdensklassen. Senest i Beijing ble Lunde Haraldsen kåret til OLs beste målvakt.
– Det blir en veldig vanskelig kamp, men ingen ting er umulig, det viste vi mot København, sier Rannveig.
Serieleder Viborg er uansett storfavoritt, og i seriespillet slo de Rannveigs lag med hele 40-27.

I den andre seriekampen vant Team Esbjerg 30-18 over SK Aarhus.

Både forsvar og angrep
– Jeg har det veldig fint i Esbjerg, og har spilt alle kampene så langt. Synes jeg har kommet fortere inn i lagets måte å spille på enn jeg hadde trodd. Jeg spiller i forsvar hele tiden, men er også med i angrep i hver kamp. Det er kjempegøy, sier fjorårets Storhamar-kaptein

Hun har ikke angret et sekund på at hun dro til Danmark.

– Jeg savner selvfølgelig Storhamar, men jeg har bodd i Hamar hele tiden og syntes det var på tide å dra ut og oppleve noe annet, sier hun.

I Danmark er Rannveig profesjonell håndballspiller. To dager i uka er det doble treningsøkter og de øvrige dagene er det ei økt.

– Det er en litt annerledes verden enn den jeg er vant med, men jeg har tenkt å ta noen fag på universitetet for å ha noe ved siden av håndballen, sier 24-åringen, som tjener det hun kaller ei grei norsk årslønn på å spille for Team Esbjerg.
 
 
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke