7. des
KJØPTE FRAFJORD: Byåsens etablerte et selskap som kjøpte Marit Malm Frafjord av klubben. Dette ga Byåsen likviditet til å unngå konkurs. Det er allerede klart at Malm Frafjord er solgt til Danmark etter denne sesongen.
 
Reagerer på Byåsen-støtte
Håndballforbundet subsidierer Byåsen med 100.000 kroner for å avverge konkurs. - Merkelig, sier leder i Elverum håndball, Kjell Kulvedrøsten. - Uryddig og litt forundrende, sier sportslig leder i Storhamar håndball, Bertil Pålsrud.

Publisert: 15.jan.2009 05.44
Oppdatert: -
HAMAR: Bertil Pålrsrud tar forbehold om at det han har lest i media er riktig.

Det de to lokale idrettslederne forundres over, er at Norges Håndballforbund, gjennom håndballregion Midt-Norge, har skutt inn 100.000 kroner i Byåsens aksjeselskap, Softball AS, for redde håndballklubben Byåsen fra konkurs.
Bevilgningen til Byåsen, blir mottatt med hoderisting og forundring fra flere hold.

- Meget uheldig
- En skandale, sier styreleder i Nordstrand, Riulf Rustad til adressa.no.

- Hadde lignende situasjon oppstått i fotball hadde det vært all mulig grunn til å reagere, ifølge fagsjef Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund (NFF).
- Det ville nok blitt sett på som helt spesielt. Jeg tviler meget sterkt på at det ville blitt godtatt, sier også han til nettstedet adressa.no.

Taust fra forbundet
- Det er med andre ord litt uheldig?

- Ikke bare litt. En fotballkrets er forbundets regionale ledd. De skal håndtere alle klubber likt, og ikke ha interesser knyttet til en spiller like lite som NFF skal ha det, sier Grønnerød, uten at han vil kommentere NHF-investeringen spesielt.
Organisasjonssjef Per Eirik Magnussen i Norges Håndballforbund, svarte omsider HA-sporten med: Ingen kommentar før vi har innhentet bakgrunnsmaterialet for avgjørelsen i denne saken. Det vil tidligst skje torsdag morgen.

- Ikke slik vi driver
Regionleder Ivar Karlstad i region Innlandet, kommenterte saken slik:

- Dette er en sak jeg ikke vet noe om, og ikke har forutsetninger for å uttale meg om. Men jeg kan i alle fall si at vi i vår region, ikke har økonomiske muskler til å støtte klubbene økonomisk.
- Synes du manøveren fra region midt-Norge er riktig?
- Som sagt så vet jeg lite om dette, men vi driver på sparebluss og har ingen penger til overs. Slik sett ville det vært vanskelig for oss å gjøre noe lignende, og så er det jo en gang slik at det ikke er slik vi driver. Hver enkelt enhet (les: klubbene) er ansvarlig for sine egne utgifter, sier Ivar Karlstad.

- Når er det vår tur?
- Jeg har ikke helt fått med meg helheten i denne saken ennå, men hvis det er slik at Norges Håndballforbund har bidratt med penger for at Byåsen ikke skal gå konkurs, er det både merkelig og interessant, sier en kryptisk Kjell Kulvedrøsten:

- Interessant fordi det sikkert står flere klubber på håndballforbundets prioriteringsliste. Jeg lurer på hvor vi i Elverum er rangert. Vi kunne godt tenke oss noen kroner ekstra, vi også. Spørsmålet er når dem har tenkt å redde oss. Det kunne vært greit å vite, for da kunne vi strekt strikken enda litt lenger, sier Kulvedrøsten, ikke uten ironi.

Byåsen viktig…?
Bertil Pålsrud er forundret over manøveren i regi av Norges Håndballforbund, hvis det som står på trykk i adressa.no, er riktig.

- Jeg er også forundret over at regionlederen sier at Byåsen er så viktig for dem og at det forsvarer handlingen. Hva da med Levanger som også er et eliteserielag? Er det slik at enkelte eliteserielag er viktigere enn andre? Spør Pålsrud.
Pålsrud undrer seg over at et lag som i fjor ble fratatt fire poeng på grunn av økonomisk rot, fikk lisens uten merknad for denne sesongen, for så, ni måneder etter, igjen å være på konkursens rand.

Vil ha forklaring
- Hva betyr det, spør Pålsrud og legger til: - Jeg synes forholdet mellom Norges Håndballforbund og Byåsen er merkelig i flere sammenhenger: Hvilken annen klubb får låne landslagstreneren til et gratisforedrag for å redde økonomien?

- Enkelte ting her virker uryddig. Jeg håper forbundet har en god forklaring, sier Pålsrud og legger til: - Storhamar fikk aldri tilbud om gratisforedrag med Marit Breivik.

Er dette lovlig?
- Kommer dere til å gå videre med minuspoengene dere fikk før årets sesong?

- Nei, men det vil være naturlig at vi får vite ut i fra hvilke kriterier de ilegger slike straffer. Dessuten lurer jeg på om det er hjemlet i forbundets lover at klubber har rett til økonomisk støtte i krisetider. Det kan virke som om forbundet legger veldig mye inn i Byåsen-problematikken, sier Bertil Pålsrud.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke