23. okt
FORTSETTER: Arne Senstad har vurdert en forespørsel fra Drammen HK, men har bestemt seg å fortsette som trener for Storhamar-jentene.
 
Sa nei til Drammen HK
Arne Senstad (39) er blitt forespurt om han vil trene Drammen Håndballklubb neste sesong. Etter å ha vurdert tilbudet, har han nå svart nei fordi de fleste av årets Storhamar-spillere har sagt ja til å fortsette satsingen med Storhamar.

Publisert: 04.mai.2009 05:01
Oppdatert: -

SKIEN: - Jeg med videre i Storhamar, sier Arne Senstad til HA-sporten.

Han innrømmer at han fikk en forespørsel fra Drammen etter at Geir Oustorp og Frode Scheie sa nei til å trene drammenserne.
- Det er klart jeg måtte vurdere en forespørsel fra Drammen. Det er ikke så mange jobber i norsk håndball som er mer attraktive.

Fått ja fra spillerne
- Hvorfor valgte du å fortsette i Storhamar?

- Jeg har tatt ei runde med jentene, og de fleste har gitt et muntlig ja til å fortsette, sier Senstad og nevner i fleng: Kamilla Sundmoen, Inger Senstad, Lene Jøranli, Anja Edin, Izabela Duda. I tillegg har han fått positive tilbakemeldinger fra Daria Boltromiuk, Marte S. Johansen og Stine Lidén.
Storhamar-treneren har også fått et muntlig ja fra Totens kaptein, venstrehåndsskytteren Jane Lunstadsveen (se egen sak).
- Vi ser også etter flere spillere, men har ikke hatt sjekkhefte noe å løpe rundt med. Jeg tror markedet er litt snudd nå, og at klubbene stiller sterkere overfor spillerne.
- Nå trenger ikke vi så mange nye spillere i Storhamar heller, men vi må være åpne for å forsterke.
- Spesielle plasser du tenker på?
- Nei, vi må bare se på hva som er tilgjengelig og mulig, sier Storhamar-treneren.

Er i en prosess
Arne Senstad går dermed på sitt fjerde år på Hamar Vest, og han sier ikke at det er stopp med det hvis klubb og spillere ønsker at han skal fortsette også i ettertid.

Det er bare å fastslå at han har vært en suksess så langt.
- Vi har jobbet med en prosess for å utvikle laget. I år skulle vi spille sammen mange nye for å ta ny sats neste sesong.
- Tanken har vært å kline til skikkelig den kommende sesongen og nærme oss Byåsen og Larvik. Mye er naturligvis avhengig av hva som skjer på overgangsmarkedet. Det kunne virke som om begge lagene ble redusert, men nå ser det faktisk ut som at begge forsterkes.
Senstad er også opptatt av at det ikke skal glemmes at det er andre lag i eliteserien som satser.
- De står ikke stille de andre heller. I Bergen rustes det opp, og i Oslo går Nordstrand og Bækkelaget sammen.
39-åringen har et skikkelig vinnerinstinkt, og han mener det er viktig at klubben og laget hele tiden har progresjon.

Fantastisk utvikling
- Det har jo vært en fantastisk utvikling siden vi rykket opp i 2007, og vi har tatt enda et sportslig steg i år. Det er viktig å se at det går framover, og det siste spranget er stort. Det er ikke gjort i en fei, men jeg synes mye ligger til rette for det i Hamar.

- Jeg tror potensialet i byen er stort. Det er stor interesse for håndball, det er planer om ny hall og vi har et sportslig fundament vi kan ta videre.
- I yngres avdeling jobbes det med å lage en arena for å utvikle egne spillere. Det er en spennende tanke å få etablert NTG eller Wang som videregående skole. At unge spillere kan få et slik tilbud, er utrolig viktig. Vi må utvikle egne spillere, og jeg synes det er naturlig for Storhamar å ha hele innlandet som nedslagsfelt.
- Nå som vi rykket opp i 3. divisjon med rekruttlaget vårt, har vi også muligheter til å ha to spillerstaller, der talenter fra rekruttstallen kan hospitere i A-stallen, sier en engasjert Senstad.

Organisasjon må opp
Han er i utgangspunktet positiv til Storhamars videre utvikling.

- Det har vært litt trøblete med det økonomiske en stund, men nå har vi fått et nytt styre som jobber videre med det. Og så må klubben få på plass en daglig leder. Vi må opp i eliteserien også med organisasjonen. Jeg synes det har vært litt trøblete det siste året, og vi som driver med sport har vært litt overlatt til oss selv
- Hvor langt kan Storhamar nå?
- På sikt må vi tro at det er mulig å ta opp kampen med Byåsen og Larvik. Det er et stykke fram, men vi må tro det er mulig. Vi er avhengig av å ha med alle frivillige i klubben, sponsorer og kommunen. Jeg føler at det er litt enten eller. Gjør vi det ikke riktig nå, kan vi fort bli ei døgnflue. Vi må gå inn med fullt trykk; folk i klubben og miljøet rundt oss, og vi må bestemme oss for at dette går vi for. Det har gått fort for oss på veg mot toppen, og det ville være surt om det ikke ble fullført, sier Arne Senstad.
Han er stolt av det jentene har gjort denne sesongen, men han skulle gjerne ha endt sesongen på en annen måte enn med semifinaletap for Våg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke