24. okt
STYRKER FORSVARET: Nina Arnfinnsdottir er klar for Storhamar etter at Arne Senstad har ordnet med sponsor for henne. Når hun blir spilleklar, blir hun en klar forsvarsforsterkning.
 
Senstad ordnet sponsor for Nina
Nina Arnfinnsdottir (26) er klar for Storhamar Håndball. Trener Arne Senstad fikk i går napp hos en sponsor som tar utgiftene på Nina fram til hun er ferdig med utdannelsen i Trondheim ved juletider.

Publisert: 31.aug.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass Nina. Hun har vist seg som en viktig forsvarsspiller for Storhamar i treningskampene, og hun er en spiller vi vil få god nytte av, sier Senstad.
Han og Storhamar begynte å få litt dårlig samvittighet etter hvert som det dro ut med overgangen.
I forrige uke uttalte også klubbens sportslige leder, Atle Bronkebakken, at Storhamar i verste fall kunne risikere å si nei til Nina hvis utgiftene til en ny keeper ble for store.


Senstads ringerunde


I går tok Arne Senstad ei ringerunde til noen av klubbens sponsorer, og sier han setter veldig stor pris på at han fikk til et opplegg med en av samarbeidspartnerne.
- Det er snakk om ei pakke som også inkluderer reiser til og fra Trondheim fram til Nina avslutter studiene ved juletider, sier Senstad til HA-sporten.
Nina Arnfinnsdottir uttrykker også stor glede for at det endelig er i orden.
- Det er veldig, veldig bra.
- Begynte du å bli urolig for at det ikke skulle bli noe av overgangen?
- Jeg begynte i hvert fall å bli utålmodig, sier Nina, som de to siste sesongene har spilt for islandske Haukar.


Kan ta litt tid


Hun startet håndballkarriere i HamKam og ble med til Storhamar da de to klubbenes håndballgrupper ble slått sammen. Da Storhamar spilte sin første sesong i 1. divisjon i 2002/03 ble det Ninas siste i den omgang. Deretter fulgte ett år i Skogn, fire sesonger i Levanger og de to siste i Haukar.
I og med det nå er snakk om en internasjonal overgang for Nina, kan det gå noen uker før hun blir spilleklar for Storhamar.
Det er derfor utelukket at hun spiller søndagens seriepremière mot Selbu, men hun har satt i gang bekjentskap på Island for å få fortgang på saken.
- Jeg har ei tante på Island som kjenner alle i klubben, og hun kan nok stikke innom det islandske forbundskontoret med papirene også.


Håper på Byåsen


Når Nina blir spilleklar, blir det først og fremst å reise tur/retur Hamar/Trondheim på kampene.
- Men når det er kamper onsdag og søndag, kan det bli aktuelt å være på Hamar og trene med laget i dagene mellom kampene. Til nå har jeg trent med Levanger og Utleira, men jeg håper det skal bli mulig å trene med Byåsen, for de trener også like ved der jeg bor, sier Storhamar-spilleren.


Fortsetter keeperjakten


Den rumenske keeperen Olivia Costache fra Olchim Valsea reiste i går tilbake til hjemlandet. Hun hadde ikke de kvalitetene Arne Senstad hadde håpet på, men Storhamar-treneren har flere navn i hatten og søker videre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke