23. okt
 
Senstad skuffet
Arne Senstad er skuffet over at Maja Jakobsen ikke fortsetter i Storhamar, da det i går ble kjent at hun går til Byåsen etter sesongen.

Publisert: 13.apr.2010 04:12
Oppdatert: -
Arne Senstad er skuffet over at Maja Jakobsen ikke fortsetter i Storhamar, da det i går ble kjent at hun går til Byåsen etter sesongen.
HAMAR: Helt siden Byåsen viste sin interesse for Storhamars Maja Jakobsen, har hun vært usikker på om hun skulle forlate Storhamar til fordel for Trondheim-klubben neste sesong.
I helgen tok hun en avgjørelse.
- Det har vært veldig vanskelig for meg, og jeg har grubla veldig lenge. Men jeg ser på det å gå til Byåsen som en utfordring, og angrer ikke på det valget jeg har tatt, sier Jakobsen til HA-sporten.
Vil ikke si mye
- Hvordan ser du på at Jakobsen har valgt Byåsen, Arne?
- Jeg er veldig skuffet over at Maja ikke fant det interessant nok å spille i Storhamar også neste sesong. Jeg ønsker ikke å si så mye mer enn det, svarer Senstad.
- La dere frem et kontraktsforslag?
- Nei, men vi har hatt en dialog. Vi er ikke i havn med noen kontrakter.
- Når fikk du beskjeden?
- Jeg fikk en sms etter at han hun tok avgjørelsen. Jeg snakket med Maja for to uker siden og da sa hun at det var 60-40 på at hun kom til å velge Storhamar, og at vi skulle snakke sammen før hun bestemte seg. Men jeg har alltid visst at det naturligvis var en mulighet for at det skulle bli Byåsen.
- Hvorfor tror du hun valgte Byåsen?
- Jeg konstaterer at Maja var på landslagssamling med den samme treneren som skal trene Byåsen neste sesong for noen uker siden, og så får du tolke ut fra det, svarer Arne Senstad, som på dette tidspunktet ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.
Valery Putans har vært Majas trener på 1990-landslaget, men etter sesongen tar han altså over i Byåsen.
- Ikke sportslig
- Det er selvfølgelig veldig positivt at Putans er trener i Byåsen neste sesong. Jeg har lyst til å samarbeide med ham, men jeg tror jeg hadde fått en like god utvikling under Arne Senstad i Storhamar, forteller Jakobsen.
- Jeg ønsker å flytte på meg, og utvikle meg som person. Sportslig sett tror jeg at jeg kunne fått det like bra i Storhamar, forteller 20-åringen, som til høsten skal begynne å studere ved NTNU. Hun velger enten idrett og samfunnsvitenskap eller pedagogikk.
- Jeg føler egentlig at jeg har hatt et luksusproblem med å velge mellom Storhamar og Byåsen, forklarer Toten-jenta.
Lønnskontrakt
Maja takket ja til en toårs lønnskontrakt i Byåsen.
- Jeg fikk et muntlig forslag fra Storhamar også, forteller Maja.
- Var det økonomiske forskjeller på kontraktene?
- Det ønsker jeg ikke å si noe om, svarer U20-landslagsspilleren.
Heller ikke sportslig leder i Byåsen, Geir Helbostad, ønsker å utdype dette overfor HA-sporten.
- Det er konfidensielt materiale mellom spiller og klubb, sier han.
Jakobsen fortsetter som vanlig i Storhamar ut sesongen:
- Vi har en viktig bronsemedalje å sikre, sier hun.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke