buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
ÅPENT: Anja Edin mener OL er det mest åpne mesterskapet på lenge. Det blir spennende å se om Tonje Larsen, Marit Breivik og de andre får suksess.
 
Shopping og andre OL-grener
Når det blåser som mest søker noen ly mens andre bygger vindmøller.

Publisert: 09.aug.2008 06:13
Oppdatert: -
Utsagnet syns jeg beskriver Storhamar håndball godt. I fjor var de nyopprykket, og det var få rundt om i Håndball-Norge som hadde spådd laget noen stor sesong. Storhamar svarte med å bygge vindmøller. Resultatet ble bronse i serien som nyopprykket lag. Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet og gratulere. Og det fine med håndballen er at det alltid kommer nye utfordringer. Thomas Edison hadde nok en enorm opptur da han fant opp lyspæra.
Bedre enn oss selv
Likevel er jeg sikker på at mammaen hans lett kunne sagt: Selvsagt er jeg stolt over at du fant opp den lyspæra Thomas, men slukk nå det lyset, og gå og legg deg. Tanken min er at vi ikke skal leve på gamle triumfer. Alle på laget Storhamar har gjort noe bra en gang. Men det er det vi gjør nå - i dag som teller. Og vi kan alltid bli bedre. Bedre enn 3. plass er det sikkert mange som spør seg? Bedre enn oss selv er svaret. For det er noe som heter: Den som tror den er ferdig utlært, er ikke utlært- bare ferdig.
Brystvorter og stavelser
Jeg skal i tiden framover ha denne spalteplassen, og målet med spalten skal være at dere publikummere skal bli kjent med spillerne/ trenerne bak drakta i Storhamar håndball. I tillegg til dette vil jeg belyse noen hverdagslige tanker og opplevelser i en jentes verden, samt spørsmål som vi alle nok har tenkt over, men aldri har turt å spørre noen om.

Eksempel på dette kan være: «Hvorfor har menn brystvorter?» Og hvorfor har ordet «enstavelsesord» så mange stavelser?

Ikke glem shopping
Framover vil det likevel inneholde en del OL stoff. Vi er alle spente på hvordan de norske håndballjentene vil gjøre det i Beijing, og media har skrevet side opp og side ned om relevante spørsmål som f.eks målsetting under mesterskapet og analysering av de andre laga. Foran slike mesterskap er det jo alltid snakk om outsidere. Før OL har både Brasil og Angola blitt nevnt.

Som spaltist må jeg si jeg er litt skuffet over journalistikken i denne sammenheng. De har glemt den kanskje viktigste outsideren av de alle: SHOPPING! Hallo! Vi snakker her om en hel gjeng norske jenter som skal ned til shoppingens hjemland Kina. I tillegg skal de bo i Beijing som jo er kjent for sitt «silk market». Stedet hvor du får kjøpt kjente merkeklær til en billig penge. Når BBC nyheter i tillegg melder om at gjennomsnittskvinnen bruker åtte år av sitt liv på shopping, mener jeg dette er en outsider landslagsledelsen bør ta hensyn til. Derfor tok jeg opp telefonen og ringte Mia Høgdahl, som sammen med Marit Breivik og Thorir Hergeirsson skal lede de norske håndballhåpene i Beijing. Da jeg fortalte henne problemstillingen opplevde jeg et øyeblikks stillhet, før den ble brutt av en litt befriende latter:
- Jo, nå skal du høre. Vi tok med jentene til Beijing i fjor sommer, og håpet var at de fikk gjort unna det meste av shoppingen da...

Nye OL-grener
Storhamars spillere har innad hatt en intern konkurranse om å finne opp en helt ny OL gren, som vi etter hvert skulle prøve ut i praksis. Heidi Tjugum stakk naturlig nok av med seieren. Hun er tross alt den eneste av oss som har vært med på OL (3 ganger for å være eksakt), og hun vet hva som skal til. Grenen hun fant opp ble kalt promillegolf, og jeg velger å ikke utdype den noe videre. (vi venter riktignok i spenning på om praksisen av denne grenen blir godtatt av Arne Senstad).
Lengre treninger
Bent Svele kastet seg på denne nyskapningsbølgen og ga oss en smakebit på en ny olympisk gren på trening her om dagen: OL i «do-stilling» med medisinball over hodet. (Jeg legger til at han selv valgte å ikke delta). Både Bent og Arne er veldig opptatt av at vi skal få trent nok, og det markerer de til gagns. Treningene blir nemlig lengre og lengre for hver dag. Jentene har forsiktig hintet om at de har laget avtaler på kveldstid som gjør at de må gå når den egentlige treningstiden er over. Svaret fra Arne var klart:

- Treningene blir fra og med i dag satt opp fra to timer til fire. Da er vi sikret at dere rekker avtalene. Innad i laget går ryktene om at det kun er et tidsspørsmål før vi kun ser datoer på planen... Likevel ser vi poenget. Vi startet tross alt oppkjøringen med hat trick i tap. Vi ble slaktet både av oss selv og av trenerne og skytingen vår tilsa at vi var nærmere «fair play» prisen enn det vi var seier. Derfor var det godt å få årets første seier tidligere i uka. Og til tross for at jeg kun har bodd i byen én uke, har jeg forstått at seirene mot Gjøvik smaker ekstra godt.

Åpent mesterskap
Ellers oppfordrer jeg dere håndballentusiaster til å få med dere dagens åpningskamp i OL. De norske håndballjentene åpner mot Kina, og har noe å bevise etter tapet mot Frankrike i en treningskamp tidligere i uka. Mulig jentene ser på det som et kjempeløft at vår egen kaptein Gro Hammerseng nylig ble kåret til verdens beste håndballspiller. Likevel advarer Mia Høgdahl om å ta noen seirer for gitt. Ifølge henne har håndballen vært under stor utvikling de siste årene, og det er ikke lenger mulig av gjennomskue vinneren før kampen har startet. Dette OL er det mest åpne mesterskapet på lenge, og delmålet til de norske jentene er å komme til kvartfinale.

Vi ønsker jentene lykke til!Ukens sitat: - Betina og Anja, dere kan ikke bare stå i forsvar å se ut som broilere... Beveg beina i tillegg!

(Bent)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat