24. okt
KLARE MÅL: Storhamar-trener Arne Senstad har klare mål for hvordan Storhamar-jentene skal utvikle seg ytterligere denne sesongen.
 
Skal bli råere i duellspillet
Det er utholdenhet, styrke og duellspillet som prioriteres når Storhamar Håndball jobber mot en ny sesong. Arne Senstad fastslår at jentene skal bli råere i duellspillet både offensivt og defensivt.

Publisert: 02.jul.2009 05:12
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamars eliteseriejenter er nå inne i den femte treningsuken med hardkjør. Fra helgen får de tre ukers ferie - med individuelt treningsprogram -før det braker løs for fullt.

- Så langt er det blitt mye fysisk trening med både løping og styrke. Spillemessig har vi vektlagt å utvikle oss spillemessig en mot en, sier Senstad.
Han er opptatt av at spillerne skal bli bedre og sterkere i den avgjørende duellen både i angrep og forsvar.

En mot en
- Vi skal bli råere i duellspillet. Selv om det kollektive ligger i bunn, ender angrep veldig ofte opp med en avgjørende en-mot-en-situasjon. Her skal vi utvikle oss ytterligere. Både offensivt og defensivt, sier Senstad.

Han vil også i fortsettelsen jobbe med å utvikle Storhamars offensive forsvarsspill. Klubben har ikke de store, klassiske forsvarsbautaene i laget, og derfor er det heller ikke så naturlig å spille 6-0 i forsvar.
- Vi må opp flere hakk i forsvar, og i fjor hadde vi blandet erfaring med 3-2-1. Vi er fortsatt litt mer i prøvefasen, og jobber med 5-1 og 4-2-varianter. Men vi ønsker å stå fram som et offensivt lag. Vi har spillere som er bygd for fart og spenning, og vi skal være offensive i hodet. Det gir oss en ekstra dimensjon, mener Senstad.

Skal bli enda bedre
Han hadde håpet å kunne forsterke laget med to store forsvarsspillere, men forholder seg til de økonomiske rammene klubben har.

I stedet er Senstad sterk i troen på at de etablerte spillerne skal bli enda bedre og at de unge tar ytterligere steg.
Og så regner han med at Izabela Duda kommer tilbake og er spillesugen som bare det.
I styrketreningsarbeidet har Senstad brukt den utflyttede Hamar-mannen Geir Atle Evensen, som har lagt opp styrkeprogram for jentene. Han skal også ha ei runde med kosthold lørdag, og som tidligere håndballspiller i Storhamar, stiller Evensen opp på ren dugnadsbasis for gamleklubben.

Treningsleir i Larvik
Når jentene kommer tilbake fra feire, går de på nye tøffe treningsøkter. Storhamar skal på treningsleir i Larvik 10.-15. august, og uka avsluttes med Skjærgårdslekene.

26. august er det 2. runde i NM for Storhamar, og 28.-30. august deltar de i Vestfjorden Cup.
Seriestart i kvinnenes eliteserie er søndag 12. september. Opprinnelig skulle Storhamar har møtt Larvik i Prestrudhallen da, men fordi lokalene brukes som valglokale til stortingsvalget, spilles kampen i stedet onsdag 4. oktober.
Det betyr at Storhamars første seriekamp sesongen 2009/10 spilles onsdag 16. september hjemme mot Selbu.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke