24. okt
 
Skal ta Buducnost med høyt tempo
Raske brudd og kvikke kontringer. Høyt tempo i spillet er nøkkelen til seier for Storhamar i kvartfinalen mot Buducnost i morgen.

Publisert: 13.mar.2010 04:12
Oppdatert: -
Raske brudd og kvikke kontringer. Høyt tempo i spillet er nøkkelen til seier for Storhamar i kvartfinalen mot Buducnost i morgen.
HAMAR: Storhamar er godt forberedt til kvartfinalemøtet i cupvinnercupen mot Buducnost i Prestrudhallen søndag.
Arne Senstad har sett flere opptak av Buducnost, og han har snakket med sin gode venn Karl-Erik Bøhn, som ledet Larvik til 29-22 og 27-23-seier over Buducnost i mesterligaen. Anja Edin har søkt informasjon hos Larvik-spilleren Heidi Løke, og alle tilbakemeldingene går ut på at tempoet i spillet blir Storhamars nøkkel til suksess.
Anja og Lise Løke har dessuten spilt E-cup mot Buducnost tidligere, og vet litt om hva som venter. Da spilte begge jentene for Gjerpen.
God keeper
- Jeg husker at keeperen deres var veldig god, og det er hun fortsatt ifølge Heidi. Hun går alltid ut i stjerne, og jeg fikk noen tips om hvor det er lurt å skyte, sier Anja.
Flere av spillerne er høye, bakspillerne veldig høye, og der har de en fordel. Vi må spille på tempo i angrep der vi har vår styrke. Buducnost-spillerne er også flinkere til å løpe kontringer enn returløp. Derfor blir et raskt kontringsspill viktig for oss. Det er ikke noe dårlig lag vi møter, og jeg håper virkelig det bli en fullsatt Prestrudhall søndag. Dette kommer til å bli en kjempeopplevelse.
- Det er vel slik at dere må legges grunnlaget for en eventuell semifinale på hjemmebane?
- Vi må vinne sammenlagt. Jeg har trua uansett hvordan det går hjemme, og bortekampen med over 5.000 kommer til å bli en helt syk opplevelse. Det er jo sånne kamper vi drømmer om å spille, sier Anja Edin.
Må lykkes i forsvar
Arne Senstad er klar på at nøklelen til seier blir tempoet. Kanskje først og fremst i i den offensive delen av spillet, men også i forsvar.
- De har noen bakspillere med størrelse som ruver godt i både angrep og forsvar, men ifølge Karl-Erik Bøhn, er de likevel ikke så veldig sterke fysiske. Men skal vi lykkes bak må vi ut på skytterne deres og så satse på kontringer. Det blir fryktelig viktig å være nøye: løpe fort og riktig. For det er mulig å kontre inn mål. Jeg anser det for å være enklere enn å spille dem ut i etablert forsvar. Men det vil bli rom på strek også...
- Tror vi kan overraske
Arne Senstad er optimist foran morgendagens kamp, og han mener Storhamar også må tørre å være det.
- Vi være klar over at vi møter et lag med internasjonal erfaring, og vi må være oppunder vårt beste for å slå dem. Jeg tror vi kan overraske Buducnost, sier Senstad.
Buducnost er en klubb med solid håndballhistorie. Klubben fra Montenegro er blitt seriemester 21 ganger, nasjonal cupvinner 14 ganger, vant cupvinnercupen i 1985, IHF-cupen i 1987 og cupvinnercupen i 2006.
Seks ganger har laget vært i semifinalen i Champions League. Buducnost slo ut DVC S-Korvex med 47-46 i i 4. runde: tapte med sju borte og vant med åtte hjemme.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke