24. okt
Vegvesen-vikar: Nina Bjørk Arnfinnsdottir har jobbet med trafikksikkerhetstiltak i Statens vegvesen ved siden av håndballspill i Storhamar. Nå blir det doktorgradsarbeid og spill i Levanger.Foto: Henning Rugsveen
 
Slutter i Storhamar rett før seriestart
Rett før seriestart slutter Nina Arnfinnsdottir i Storhamar og flytter til Trondheim. Først og fremst på grunn av et stipend, men også på grunn av økonomi.

Publisert: 31.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg synes det er veldig leit i forhold til lagvenninnene, trenerne og det sportslige miljøet i klubben. Samtidig legger jeg ikke skjul på at det var vanskelig å spille gratis i Storhamar. Jeg kunne ha fått en full jobb, men takket ja til et vikariat i en 80-prosentstilling i Statens vegvesen i Hamar, i den tro at klubben ville kompensere meg for de siste 20 prosentene opp til en full stilling. Det har ikke Storhamar hatt råd til, og selv om de sa at det skulle ordne seg flere ganger, skjedde det ingenting, forklarer Nina Bjørk Arnfinnsdottir.

Fikk doktorgradsstipend

Dermed kom et doktorgradsstipend i Trondheim veldig beleilig for 27-åringen. Etter noen ukers vurdering valgte hun å takke ja til tilbudet fra NTNU, og skal de neste fire årene jobbe med karbohydraters bindinger til proteiner, en viktig del av den medisinske forskingen ved universitetet.
27-åringen forlater moderklubben for andre gang og har allerede skrevet under en toårskontrakt med eliteserierival Levanger.
Også den avtalen er bedre enn det Storhamar med sin tøffe økonomiske hverdag hadde råd til å tilby forsvarskjempen for videre spill i Prestrudhallen.

Måtte tenke seg om

Allerede i forbindelse med Skjærgårdslekene i begynnelsen av august hadde Arnfinnsdottir fått stipendtilbud fra NTNU. Da spilte hun turneringen for Storhamar.
Før Vestfjorden Cup i helga hadde hun imidlertid bestemt seg for å flytte, og sto over.
- Jeg regnet ikke med at klubben hadde noe behov for å teste ut meg en uke før seriestart, sier strekspilleren, som kjenner noen fra hun var i Levanger for tre sesonger siden, blant annet Hanna Zimmergren, som kommer tilbake fra Våg.
Arnfinnsdottir går for øvrig glipp av serieåpningen mot Tertnes 4. september, hun blir spilleklar først dagen etter.

Svekker Storhamar

Storhamar-trener Arne Senstad beklager sterkt at Arnfinnsdottir forsvinner så tett opp til seriestart, samtidig som han er glad på Ninas vegne når det gjelder doktorgradsstipend.
Allerede i finalen i Vestfjorden Cup i helga merket han at det blir vanskelig å erstatte forsvarseneren.
- Det betyr en del for oss. Når det drar seg til i tette kamper, skulle jeg gjerne hatt Ninas styrke. Vi har få alternativer som er like gode defensivt i hennes rolle når vi spiller i nedgruppert forsvar. Nå må vi se om vi klarer å løse det på andre måter, eller om det er mulig å finne nye alternativer, sier Senstad.
Årsaken til at 27-åringen kom til å bli ekstra viktig den kommende sesongen er at Storhamar-trenerens andre alternativer på de to plassene i midtforsvaret, blant annet Kamilla Sundmoen, sliter litt med helsa. Totalbelastningen med mye angrep og forsvar kan bli for tøff for vonde knær.

Ny tv-satsing

I går var det såkalt kickoff for eliteseriene i Oslo. Den store nyheten her var det nye tv-opplegget og en ny avtale med tv2, som fortsetter håndballsatsingen til og med sesongen 2013/2014.
Planen er at alle kampene etter hvert skal bli tilgjengelig på nettløsningen Tv2 Sumo, og at klubbene også kan få høydepunkter i sine haller fortløpende. Som en del av avtalen vil det blir gjort betydelige investeringer i et arenanett på alle kamparenaer i årene som kommer.
- Det er spennende tanker som vil være positivt for håndballen i Norge, tror Storhamar-treneren.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke